obchodné

Ako organizovať obchod: obchodné inštrukcie

Ako organizovať obchod: obchodné inštrukcie

Video: Super domáce pletienky, už nebudete kupovať pečivo z obchodu! Jednoduchý návod, recept podľa TOZD 2024, Júl

Video: Super domáce pletienky, už nebudete kupovať pečivo z obchodu! Jednoduchý návod, recept podľa TOZD 2024, Júl
Anonim

Ak sa rozhodnete otvoriť svoj vlastný obchod, musíte starostlivo zvážiť všetky nuansy, aby ste svoje rozhodnutie neskôr neľutovali. Ak sa nebudete ponáhľať, budete konať primerane a skôr sa pokúsite vyriešiť všetky dôležité otázky týkajúce sa vytvorenia obchodnej spoločnosti. Znížite tak riziko nezodpovedaných problémov a otvorenie obchodu bude pre vás radostnou udalosťou, nie bolesťou hlavy.

Image

Návod na použitie

1

Zistite, či je požadovaný produkt, ktorý chcete obchodovať. Aká veľká je konkurencia vo vami zvolenom odbore. Veľký alebo malý obchod, ktorý chcete otvoriť. Aká vysoká je cena prenajatých metrov štvorcových v oblasti, v ktorej chcete otvoriť obchod (alebo sa rozhodnete postaviť samostatnú budovu?). Aký bude rozsah plánovaných produktov? Zvážte formu organizácie obchodu, či už ide o samoobsluhu alebo predaj „prostredníctvom pultu“. Kto sú vaši potenciálni kupujúci? Aké rozpúšťadlo? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky musíte vyriešiť ako prvé. Možno budete musieť urobiť nejaký marketingový prieskum - buďte na to pripravení.

2

Zvážte niekoľko miest obchodu. Ste pripravení zaplatiť podstatnú sumu za prenájom, ak sa váš obchod nachádza v centre alebo v inom preplnenom prostredí, čo znamená ziskové miesto? Alebo vám vyhovuje skromnejšia možnosť? V každom prípade sa v tomto bode musíte rozhodnúť, kde bude váš obchod. Pri prehliadke priestorov nezabudnite venovať pozornosť vonkajšej a vnútornej komunikácii, t. stav zásobovania vodou, elektrinou a teplom, vetranie, telefónne a internetové linky atď. Skontrolujte príjazdové cesty.

3

Vykonajte finančné výpočty. Inými slovami, vypracovať podnikateľský plán. Zvážte nielen skutočné náklady, ale aj nepredvídané výdavky. Odborníci odporúčajú, aby sa odhadovaný počet skutočných výdavkov vynásobil dvoma. Potom určite nebudete prekvapení, ako rýchlo sa počiatočný kapitál topí už v počiatočnej fáze vášho podnikania. V rovnakej fáze (vypracovanie obchodného plánu) premýšľajte o dodávateľoch tovaru.

4

Teraz sa môžete rozhodnúť o právnych aspektoch. Ak to chcete urobiť, musíte navštíviť daňový úrad. Zvyčajne existuje konzultant, ktorého služby sú bezplatné. Vysvetlí vám všetko „od a do“: aké dokumenty musíte predložiť, ktoré z nich - ktoré chcete vydať. Na zabezpečenie toho, aby sa dokumentačný postup nezdržal, čo najjasnejšie dodržiavajte požiadavky, požiadavky a odporúčania daňových orgánov. Keď začnete pracovať, ušetríte tak zbytočné kontroly.

5

Počas počiatočných fáz organizácie a vytvárania predajne by ste už mali premýšľať o názve obchodu. Ak vám nič nepripadá, spojte sa s priateľmi, príbuznými. Alebo kontaktujte špecialistov na pomenúvanie a požiadajte ich o pomoc. Nájdete ich v reklamných agentúrach a na internete. Majte na pamäti tento problém. Dobré meno je veľmi dôležité.

6

Objednajte si komerčné a technické vybavenie a nábytok a zapojte sa do návrhu obchodu. Odborné poradenstvo - nepokračujte na dobrého návrhára. Náklady na jeho služby sa vyplácajú úrokmi, pretože moderný kupujúci je veľmi náročný na dekoráciu interiéru komerčných priestorov. Chce sa cítiť pohodlne, a preto musí byť všetko premyslené do najmenších detailov. Zvládne to iba profesionál, pretože v návrhu je veľa tajomstiev a trikov, pokiaľ ide o prilákanie zákazníkov. Nezabudnite pozvať skúseného obchodníka, ktorý sa zaoberá rozložením tovaru na policiach.

7

Zapojte sa do náboru zamestnancov. Pokúste sa najať profesionálov so skúsenosťami, s dobrou povesťou. Pamätajte, že práve títo ľudia do značnej miery určujú budúci zisk a celkový výkon vášho obchodu.

8

Inzerujte pri otváraní obchodu v miestnych novinách, v rádiu a televízii. Postupom času môžete uskutočňovať rozsiahle propagačné akcie a spoločnosti oznamovaním zliav, bonusov a iných trikov, ktoré priťahujú zákazníkov.

Odporúčaná