obchodné

Ako usporiadať mini-hotel

Ako usporiadať mini-hotel

Video: HOME AQUARIUM THERAPY - A KITCHEN NANO PLANTED TANK STORY 2024, Júl

Video: HOME AQUARIUM THERAPY - A KITCHEN NANO PLANTED TANK STORY 2024, Júl
Anonim

Mini-hotely a malé hotely s útulnými izbami s domácim zariadením sa otvárajú čoraz častejšie. Nevýhody v podobe nedostatku doplnkových služieb - neoddeliteľnej súčasti veľkých hotelov, sú kompenzované pohodlím, schopnosťou vybrať si tú pravú izbu, s prihliadnutím na cenu a želania. Organizácia hotelového podnikania nevyžaduje licenciu.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte si potrebnú miestnosť. Môže to byť samostatná budova od nebytového fondu alebo byt s najmenej piatimi izbami. Vyhodnoťte oblasť a zvážte usporiadanie izieb, miestností pre zamestnancov, kúpeľne, kuchyne, jedálne a ďalších priestorov. Hotel si môžete postaviť sami, pričom budete dodržiavať všetky požiadavky SANPiN

2

Plánovať sanáciu a rekonštrukciu získaných priestorov so zreteľom na povolenie štátnych orgánov. Môže to trvať veľa času, až šesť mesiacov. Od okamihu vydania povolenia môžete začať s opravou a potom vykonať dekoráciu. Získajte nábytok, materiály na kozmetické opravy. Koordinovať všetku komunikáciu so službami požiarnej inšpekcie, Rospotrebnadzor, Vodokanal atď.

3

Spoľahnite sa na svoj vlastný vkus v oblasti interiérového dizajnu, nie je potrebné kontaktovať špecialistov na dizajn. Môžete si zvoliť atmosféru, berúc do úvahy svoje vlastné preferencie a vkus. V apartmánoch sa môže nachádzať vírivka, zatiaľ čo v izbách typu Economy je multifunkčná sprcha.

4

Zapojte sa do hľadania personálu, musíte vychádzať z počtu izieb a oblasti miestnosti. Na 10 izieb stačí najať jedného manažéra, administrátora, jedného účtovníka, jednu osobu, ktorá sa zaoberá rezerváciou izieb a pár slúžok. V budúcnosti môžete podľa vlastného uváženia rozšíriť personál tak, aby ste naplánovali zmeny alebo zjednodušili prácu existujúcich odborníkov. To všetko závisí od zákazníckej základne a návratnosti podnikania.

5

Uzatvárajte dohody s taxislužbou, práčovňou, telocvičňami a kaderníkmi, nechajte ich dať zľavy svojim klientom, aby ste našli väčší prílev hostí. Podávajte ľahké raňajky vo vašej izbe, zabezpečte bielizeň a denné upratovanie. Pokúste sa predvídať želania zákazníkov, plniť ich požiadavky striktne av súlade s pravidlami etikety.

6

Vytvorte reklamu pre svoju vlastnú inštitúciu, kontaktujte médiá, uzavrite dohody s cestovnými kanceláriami, prípadne vám môžu poslať zákazníkov. Zadajte náklady na služby a podpíšte potrebné zmluvy.

7

Rozhodnite o plate zamestnancov a ich poistení. Upresnite možnosť poskytovania sviatkov, či už ich budete zdieľať, alebo poskytnite príležitosť na využitie celku. Zvážte, ako nahradíte zamestnanca v prípade choroby alebo dovolenky. Možno budete musieť zaviesť systém personálnych rezerv.

Odporúčaná