obchodné

Ako zorganizovať malú výrobu suchej malty

Ako zorganizovať malú výrobu suchej malty

Video: Sana Juicer by Omega EUJ-707 (multi-purpose juicer) 2024, Júl

Video: Sana Juicer by Omega EUJ-707 (multi-purpose juicer) 2024, Júl
Anonim

Suché stavebné zmesi sú odmerané sady ingrediencií potrebných pre rôzne stavebné a opravárske práce. Najbežnejšie z nich sú suchý betón a malta. O tieto výrobky sa vždy bude žiadať, pretože bez ich použitia nebude žiadna stavba úplná.

Image

Návod na použitie

1

Začnite plánovaním svojej organizácie. Zhromaždite podrobné informácie o druhoch suchých stavebných zmesí, technológiách ich prípravy, potrebnom vybavení. Preskúmať existujúci trh s týmito výrobkami v regióne a ceny, za ktoré sa predávajú.

2

Rozhodnite sa, ktoré konkrétne zmesi budete vyrábať, a zistite, aké zariadenie je potrebné, jeho produktivitu, náklady a možnosť prenájmu. Takže pre malú výrobu suchých stavebných zmesí (sadra, lepidlá na dlaždice, tmely) budete potrebovať súpravu zariadení, ktorá sa skladá z nakladacej jednotky, podávača skrutiek, vibračnej sušičky, sita, dávkovača prísad, miešača, výťahu a automatizačnej súpravy.

3

Vypočítajte požadovanú plochu miestnosti na základe výkonu a veľkosti zariadenia. Špecifikujte podmienky skladovania surovín a hotových suchých zmesí. Vyberte si izbu s ohľadom na tieto podmienky a zistite náklady na nájom.

4

Zistite, koľko elektrickej energie toto zariadenie spotrebuje. Vypočítajte náklady na energiu. Skontrolujte ceny surovín pre výrobu od rôznych dodávateľov v regióne. Naplánujte budúcich spotrebiteľov produktov. Rozhodnite sa o dodávke surovín a hotových zmesí - vlastných alebo prenajatých vozidlách.

5

Spočítajte, koľko ľudí a akú špecialitu budete potrebovať na malú výrobnú prácu. Potrebujete minimálne technológa, ktorý zostaví zmesi, prevádzkovateľa zariadenia, nakladač, ktorý vie, ako ovládať vysokozdvižný vozík. Rozhodnite sa, ako budete viesť účtovníctvo - sami alebo si najmete účtovníka.

6

Na základe zozbieraných údajov zostavte podnikateľský plán s rozpočtom príjmov a výdavkov. Vypočítajte odhadované počiatočné náklady (počiatočný kapitál) a náklady na hlavnú výrobu a predaj výrobkov. Nezabudnite vziať do úvahy náklady na reklamu. Podnikateľský plán si môžete objednať od odborníkov, sami zhromaždia všetky informácie a vykonajú potrebné výpočty.

7

Zistite možnosť získania pôžičky od banky na otvorenie firmy. Rozhodnite o druhu obchodnej činnosti - LLC alebo IP. Pripravte potrebné dokumenty a zariadte spoločnosť.

8

Uzatvorte všetky potrebné zmluvy: na prenájom priestorov, na dodávku zariadení a surovín, na prepravné služby atď. Nákup vybraného zariadenia, zabezpečenie jeho dodania, inštalácie a konfigurácie. Nákup surovín a pomocných materiálov pre výrobu.

9

Prijímanie zamestnancov - prostredníctvom reklám, prostredníctvom náborových agentúr alebo uchádzaním sa o službu zamestnanosti. Získajte počítač, tlačiareň a fax. Nainštalujte účtovný softvér.

10

Nezabudnite sa zapojiť do reklamy na výrobky. Je to veľmi dôležité v počiatočnej fáze práce aj malého podniku. Obráťte sa na reklamné agentúry, objednajte si reklamu v televízii a rozhlase. Uverejňujte reklamy v novinách vrátane bezplatných. Na internete si môžete objednať vytvorenie a propagáciu podnikovej webovej stránky.

11

Potenciálnym zákazníkom posielajte obchodné ponuky, cenníky faxom, výrobky ponúkajú telefonicky. Takže si rýchlo vybudujete základňu kupujúcich suchých stavebných zmesí vašej výroby. Ak to váš rozpočet umožňuje, najmite kvalifikovaného manažéra predaja.

12

Venujte pozornosť skutočným výrobným nákladom hľadaním spôsobov, ako ušetriť náklady a zvýšiť efektivitu práce. To umožní rýchlo splatiť počiatočnú investíciu a potom nasmerovať zisk na vývoj a rozšírenie výroby suchej malty.

Venujte pozornosť

Niektorí začínajúci podnikatelia sa snažia ušetriť peniaze nákupom použitého zariadenia. Takéto „úspory“ vedú v konečnom dôsledku k trojnásobným nákladom:

- opraviť použité zariadenie, ktoré sa rýchlo pokazilo, a potom ho rozobrať;

- nákup kvalitného vybavenia;

- o jeho inštalácii a konfigurácii.

LLC alebo IP

Odporúčaná