Obchodné riadenie

Ako zorganizovať predaj oblečenia

Ako zorganizovať predaj oblečenia

Video: JARNÍ TŘÍDĚNÍ ŠATNÍKU | Skládání oblečení podle Marie Kondo - metoda KonMari 2024, Júl

Video: JARNÍ TŘÍDĚNÍ ŠATNÍKU | Skládání oblečení podle Marie Kondo - metoda KonMari 2024, Júl
Anonim

Napriek tomu, že odevný trh je dnes dosť presýtený, táto oblasť je pre začínajúcich podnikateľov veľmi atraktívna. Po zapojení do predaja odevov získate zaujímavé a sľubné podnikanie.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - prieskum trhu.

Návod na použitie

1

Uskutočniť podrobný marketingový prieskum, na základe ktorého vypracuje podnikateľský plán. Môžete to urobiť sami bez toho, aby ste sa uchylovali k odborníkom. Prejdite sa po okolitých uliciach a nákupných centrách, opravte tie značky a skupiny tovaru, ktoré sú už zastúpené. Účelom vášho prieskumu je určiť vašu pozíciu na trhu a pozíciu v obchode. Pokúste sa zvoliť smer, ktorý sa nenachádza vo vami zvolenom teritóriu.

2

Nájdite potenciálneho dodávateľa odevov. Ak už máte skúsenosti s obchodovaním a dobrý počiatočný kapitál, môžete pracovať na základe franšízy. V tomto prípade sa nemusíte obávať obchodovania so zariadeniami a reklamy na značku. Pre začínajúcich podnikateľov však nie je ľahké získať známú franšízu. Preto môžete otvoriť butik s viacerými značkami a vytvoriť sortiment podľa vášho výberu. Pri výbere vecí od rôznych výrobcov sa snažte dodržiavať štylistickú orientáciu.

3

Vytvorte v obchode príjemnú atmosféru. Pracujte so svetlom, zapnite nenápadnú hudbu, dajte chladič vody a pohovku pre klientov. Aktívne používať základné pravidlá merchandisingu. Skúste kombinovať kombináciu vecí na policiach, konzolách a figurínach. Vedľa malých zbierok rozložte doplnky, ktoré vyhovujú vášmu štýlu.

4

Nájom zodpovedných, priateľských predajcov. Zorganizujte pre nich pravidelné školenia a semináre o predaji. Predajca obchodu s odevmi by mal mať dobrý vkus a mal by byť schopný poradiť zákazníkovi. Kvalifikácia a profesionalita obchodného personálu sú schopné prilákať stálych zákazníkov.

5

Predaj odevov je dnes pohodlný a online. Takto ušetríte na prenájme maloobchodných priestorov, ktoré tvoria väčšinu nákladov. Stránky si môžete vytvoriť sami pomocou jednej z bezplatných šablón. Svoj internetový obchod môžete propagovať prostredníctvom reklamy v miestnej tlači, sociálnych sieťach a fórach.

Venujte pozornosť

Bohužiaľ, krádež nie je neobvyklá v obchodoch s odevmi. Aby ste im zabránili, nainštalujte poplašný systém, ktorý je pripojený k veciam a odstránený pri pokladni.

Užitočné rady

Zadajte systém osobných zľavových kariet, pre ktoré zákazníci vyplnia dotazníky. Získate tak predstavu o zákazníkoch a môžete ich tiež informovať o predaji a nových kolekciách.

Odporúčaná