management

Ako organizovať propagáciu

Ako organizovať propagáciu

Video: WORLD'S BEST AQUARIUMS OF THE YEAR - IAPLC 2020 REVIEW FROM GREEN AQUA 2024, Júl

Video: WORLD'S BEST AQUARIUMS OF THE YEAR - IAPLC 2020 REVIEW FROM GREEN AQUA 2024, Júl
Anonim

Propagácia je skvelý marketingový nástroj. To vám umožní predstaviť koncového používateľa s novým produktom, ako aj hovoriť o atraktívnych vlastnostiach dlho známeho produktu. Tento druh reklamy je pomerne lacný v porovnaní s reklamami v televízii alebo rozhlase a súčasne prináša hmatateľné výhody na popularizáciu značky.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorte propagačný plán. Vyplňte hľadanie miesta konania akcie, výber promótorov, výrobu pos-materiálov a suvenírov, výrobu ďalších vzoriek reklamných produktov. Uveďte podrobný odhad plánu.

2

Pred usporiadaním propagácie identifikujte svoje cieľové publikum. Ak to chcete urobiť, zaveďte cieľové skupiny, zhromaždite zástupcov rôznych spotrebiteľských vrstiev. Zistite, čo ich k produktu presne priťahuje a aké užitočné vlastnosti nevedeli. Za týmto účelom pripravte dotazníky so všetkými vašimi otázkami a poskytnite respondentom vzorky produktov.

3

Po zistení príťažlivosti informácií pre spotrebiteľa zamerajte na ňu budúcu propagáciu. Použite ho na výrobu pos - materiálov. Pridajte aj slová a slogany, ktoré priťahujú pozornosť: „Najchutnejšie“, „Nové“, „Najskôr“, „Super zľava“ atď.

4

Vyrobte svetlé stojany a uniformy pre promotérov. Všetky pos-materiály musia mať logo a slogan produktu. Čím sú jasnejšie, tým viac zákazníkov priťahuje pozornosť.

5

Pri organizovaní propagácie jedlého tovaru dbajte na primeranú dodávku výrobkov. Bezplatné vzorky sa veľmi rýchlo líšia. Doplňte aj lacné suveníry - perá, čiapky, retiazky na kľúče atď.

6

Vyberte miesto pre propagáciu. Najlepšie je hľadať miesta veľkých davov - hlavné námestia mesta, hypermarkety atď. Môžete získať povolenie na usporiadanie akcie na verejných miestach v župe, ktorá vás zaujíma. Alebo zariadiť so správou požadovaného obchodu. Niekedy je prenájom priestorov možný iba za peniaze, nezabudnite zahrnúť tieto náklady do odhadu.

7

Vyzdvihnite propagátorov a poskytnite im informácie o produktoch. Navrhnite text, ktorý vyslovia počas propagácie. Majte skúšku. Vyberte si aktívnych zamestnancov s kompetentnou rečou, ktorí sú schopní tovar prezentovať so ziskom.

8

Vezmite všetky potrebné vybavenie vopred na miesto promoakcie. Diskutujte s promotérmi o dátumoch začiatku a konca podujatia. Dohliadajte na stretnutie osobne alebo vymenujte zodpovedných manažérov.

Odporúčaná