Druhy činností

Ako zariadiť popredajný servis

Ako zariadiť popredajný servis

Video: Bývajte s nami v Rajke a okolí. Zabezpečíme vám kompletný predajný i popredajný servis. 2024, Júl

Video: Bývajte s nami v Rajke a okolí. Zabezpečíme vám kompletný predajný i popredajný servis. 2024, Júl
Anonim

Popredajný servis na opravu domácich spotrebičov je ziskovým zamestnaním pre dobrých remeselníkov, ktorých práca je riadne organizovaná. Kvalitné riadenie v kombinácii so zlatými rukami môže priniesť pôsobivé výsledky.

Image

Budete potrebovať

  • - malá miestnosť (rozdelená na miestnosť na prijímanie objednávok a pracovnú plochu);

  • - nezabudnuteľné telefónne číslo;

  • - základ dodávateľov dodávateľov náhradných dielov;

  • - Súprava univerzálneho náradia a skúšobných zariadení;

  • - Viacnásobné radiace páky.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, či vaše servisné stredisko bude fungovať ako autorizovaný servis, ktorý opravuje vybavenie jednej zo známych značiek, alebo či budete pracovať samostatne a opravovať domáce spotrebiče akýchkoľvek značiek. Prvá možnosť sa môže javiť ako atraktívna iba navonok - zahraničné výrobné spoločnosti spravidla ponúkajú také podmienky, ktoré sú pre podnikateľa nevýhodné. Preto vo väčšine prípadov remeselníci dávajú prednosť otvoreniu univerzálnych opravárenských stredísk pre takmer všetky domáce spotrebiče.

2

Zamyslite sa nad tým, ako bude vaše centrum prijímať objednávky - usporiadajte v miestnosti, kde sa bude dielňa nachádzať, mini-kanceláriu s telefónom, prostredníctvom ktorej môžete odpovedať na otázky zákazníkov. Je vhodné, aby rokovania neuskutočňoval sám pán, neustále sa oddeľujúci od práce, ale osoba, ktorá je bez práce - napríklad môžete do prípadu zapojiť jednu z vašich príbuzných. Je tiež dobré, ak má vaše servisné stredisko ľahké a nezabudnuteľné číslo.

3

Vyberte si schému pre prácu s dodávateľmi náhradných dielov - dodacia lehota bude často závisieť od dostupnosti správneho náhradného dielu a samotnej možnosti jeho dokončenia. Je dobré mať databázu dôveryhodných dodávateľov, ktorá sa potom môže v tomto procese pravidelne dopĺňať. Ak nemáte žiadnu základňu, potom sa ešte pred otvorením centra pokúste nájsť možnosti, ako rýchlo a za prijateľnú cenu získať najobľúbenejšie náhradné diely.

4

Zhodnoťte svoje technické schopnosti - osobne sa vám darí robiť všetku prácu (takéto centrá spravidla otvárajú samotní majstri) a máte k dispozícii všetko potrebné vybavenie a nástroje pre túto prácu. Ak nepoznáte zariadenie žiadneho typu domácich spotrebičov (napríklad chladničky) a nemáte istotu vo svoje schopnosti, vyhľadajte spoločníka, ktorý by sa dobre vyznal v práci tohto konkrétneho typu. Dvaja alebo traja po sebe idúci majstri a jedna osoba odpovedajúca na telefónne hovory - to je najlepší tím pre servisné stredisko na opravu domácich spotrebičov.

Užitočné rady

Nikdy nepočítajte s jedným dodávateľom náhradných dielov, hľadajte možnosti len v predstihu, pretože vaša konkurencieschopnosť priamo závisí od rýchlosti vašej objednávky.

Ako otvoriť servisné stredisko

Odporúčaná