ostatné

Ako usporiadať jedáleň

Ako usporiadať jedáleň

Video: 2 - Vaša ideálna veľkosť miestnosti, zistite, ako zistiť | Domáce usporiadanie pre domácich majstrov 2024, Júl

Video: 2 - Vaša ideálna veľkosť miestnosti, zistite, ako zistiť | Domáce usporiadanie pre domácich majstrov 2024, Júl
Anonim

Organizácia jedálne je dobrou voľbou pre vaše vlastné podnikanie. S nasýteným trhom stravovacích služieb je to špecifická medzera, ktorá má svoj vlastný špecifický okruh zákazníkov. Mnohí administratívni pracovníci a podnikatelia dávajú prednosť jedlu v jedálňach, aby sa ušetril čas, a nie vždy existuje možnosť, aby sa v práci jedli. Z tohto dôvodu sú jedálne stále populárnejšie.

Image

Návod na použitie

1

Najprv prejdite procesom registrácie právnickej osoby (IP, LLC). Otvorená IP je samozrejme ziskovejšia a ľahšia. Ak vám však veľké spoločnosti dodajú produkty, je lepšie zaregistrovať LLC ako právnickú osobu.

2

Vytvorte podnikateľský plán. V ňom podrobne opíšte náklady: prenájom alebo nákup priestorov, reklama, návrhy a opravy interiéru, nákup vybavenia a výrobkov, platy zamestnancov atď. Aj v obchodnom pláne by sa mal odrážať možný príjem, ktorý do značnej miery závisí od konkurencie a umiestnenia podniku.

3

Určite umiestnenie inštitúcie - to je najdôležitejší faktor, od ktorého závisí úspech vašej jedálne. Mala by to byť miestnosť v akomkoľvek veľkom podniku alebo obchodnom centre. Toto miesto bude poskytovať pravidelným návštevníkom. Na usporiadanie jedálne si môžete vybrať aj miestnosť, v ktorej sa predtým nachádzala kaviareň alebo jedáleň, ale z nejakého dôvodu boli zatvorené. Pamätajte, že priestor pre organizáciu jedálne musí spĺňať hygienické požiadavky a normy. Vypracujte plán umiestnenia zákazníka. Ak si prenajmete priestory, koordinujte ich so Sanitárnou a epidemiologickou službou, štátnym dozorom, zriaďovateľom.

4

Premýšľajte nad dizajnom miestnosti. Vykonajte potrebné opravy podľa návrhu. Pamätajte, že najdôležitejšou vecou jedálne je čistota.

5

Ďalším krokom je nákup vybavenia potrebného pre jedáleň. Vybavenie by malo byť len profesionálne. Existuje veľa podnikov, ktoré vyrábajú vybavenie pre reštaurácie a kaviarne. Do jedálne budete potrebovať: kachle, kuchynské a kuchynské skrinky, krájacie stoly, stoly na distribúciu potravín, umývadlá, stoly a stoličky pre zákazníkov, riad.

6

Navrhnite menu. Je lepšie uprednostniť tradičnú ruskú kuchyňu. Jedálny lístok by mal obsahovať riad ako hodgepodge, boršč, polievky; mäsové jedlá, rybie jedlá; Prílohy z obilnín, cestovín, zemiakov; šaláty, zákusky, nápoje.

7

Vytvorte zamestnancov. Budete potrebovať: vedúceho, jedného alebo dvoch kuchárov, pracovníkov v kuchyni, umývačku riadu, upratovačku a pokladňu. V závislosti od vašich finančných možností môžete kontaktovať personálne agentúry. Zamyslite sa nad tým, kto bude viesť účtovníctvo.

Užitočné rady

Aby bola vaša firma zisková a náročná, je potrebné ju správne a jasne usporiadať. V jedálni bude skutočne potrebné nakŕmiť dostatočne veľký počet zákazníkov rôznymi, kvalitnými, jednoduchými a chutnými pokrmami. Organizácia banketov a večerov prinesie ďalší príjem.

Odporúčaná