Obchodné riadenie

Ako obchodovať s odevmi

Ako obchodovať s odevmi

Video: Jak vytvořit byznys na Instagramu, aniž byste posílali svoje fotky. Kompletní návod. Dominik Kovařík 2024, Júl

Video: Jak vytvořit byznys na Instagramu, aniž byste posílali svoje fotky. Kompletní návod. Dominik Kovařík 2024, Júl
Anonim

Podnikateľ zaoberajúci sa obchodom sníva, že jeho tovar neleží na policiach, ale rýchlo nájde dopyt. Počas krízy sa však finančná situácia obyvateľstva zhoršuje. Preto je menej pravdepodobné, že ľudia nakupujú tovar, ktorý nie je nevyhnutne potrebný. Zdá sa, že títo podnikatelia, ktorí predávajú odevy, sa toho nemusia báť: hovoria, že kríza je kríza a každý človek musí mať nielen niečo, ale aj niečo každý deň nosiť. Zmenené podmienky ich však robia obzvlášť opatrnými pri rozhodovaní, s ktorým oblečením obchodovať a s ktorým takmer určite nenájdete dopyt.

Image

Návod na použitie

1

Letná sezóna sa blíži. Aké oblečenie by sa malo predávať, aby rýchlo našlo dopyt a prinieslo zisk podnikateľovi? Pozrite sa na túto otázku z hľadiska základného zdravého rozumu. Aký druh oblečenia si ľudia určite kúpia, aj keď je jeho finančná situácia značne komplikovaná? Po prvé, samozrejme - lacné. Slovo „lacný“ by v žiadnom prípade nemalo byť synonymom slov ako „zlý“, „zastaralý“ atď. To znamená, že ak sa podnikateľ zameriava na lacné letné oblečenie - ľahké nohavice, kraťasy, košele, tričká, blúzky, ľahké vetrovky - a zároveň bude mať oblečenie prijateľnú kvalitu, jeho tovar bude takmer určite rýchlo vypredaný.

2

Kvôli spoľahlivosti sa oplatí ponúkať zákazníkom rovnaký sortiment ako minulá sezóna, samozrejme, berúc do úvahy požiadavky módy a či bol tovar minulý leto rýchlo vypredaný.

3

Pokiaľ ide o drahé, najmä exkluzívne oblečenie - počas krízy dopyt po ňom prudko klesá, je to nevyhnutné. Preto by sa mal podiel takéhoto tovaru v sortimente na určitý čas minimalizovať alebo všeobecne opustiť až do neustáleho zlepšovania finančnej situácie.

4

A čo detské oblečenie? Na jednej strane milujúci rodičia v žiadnom prípade neopustia svoje dieťa bez potrebných vecí, najmä vzhľadom na to, že v lete trávia deti veľa času vonku. Na druhej strane, v krízovom období je smutné príslovie pravda ako nikdy predtým: „Nestarám sa o tuk - žil by som!“ Prax ukazuje, že v čase krízy sú rodičia oveľa ochotnejší akceptovať opotrebované, ale stále celkom bežné, detské oblečenie od príbuzných, priateľov a známych, ktoré majú staršie deti, než ísť do obchodu kúpiť. Preto je zameranie sa na detský sortiment jednoducho riskantné. Samozrejme by ste nemali úplne opustiť detské oblečenie, ale jeho podiel v obchode by nemal prekročiť 10 - 15% z celkového počtu.

ako predávať detské oblečenie

Odporúčaná