obchodné

Ako usporiadať svoj dovolenkový dom

Ako usporiadať svoj dovolenkový dom

Video: Usporiadajte Svoje Oblečenie - 5. týždeň - Objím svoj domov! 2024, Júl

Video: Usporiadajte Svoje Oblečenie - 5. týždeň - Objím svoj domov! 2024, Júl
Anonim

Rekreačné domy nie sú len miestom, kde môžete stráviť dovolenku, ale aj skvelým spôsobom, ako zlepšiť svoje zdravie. Preto sú veľmi obľúbeným odvetvím služieb cestovného ruchu súkromné ​​dovolenkové domy, motely a hostely. Organizácia takéhoto podnikania si bude vyžadovať určité úsilie, ale očakávaný zisk sa oplatí.

Image

Budete potrebovať

  • - zmluva o predaji alebo prenájme budovy;

  • - stavebné povolenie;

  • - licencia;

  • - personál;

  • - program relaxácie.

Návod na použitie

1

Určite, či postavíte rekreačný dom „od začiatku“ alebo si kúpite hotové infraštruktúrne zariadenie. Pamätajte, že poloha v ruskej cenovej politike vždy nehrá rozhodujúcu úlohu. Preto napríklad na predmestiach môžu byť niektoré z existujúcich stredísk drahšie ako podobné strediská v blízkosti Soči alebo lacnejšie ako v blízkosti Petrohradu.

2

Vyberte si najvhodnejšie miesto na oddych. Podľa odborníkov rekreačnej geografie by mala byť umiestnená na križovatke troch typov krajiny - plochá, vodná a členitá (kopcovitá, hornatá). Ukazuje sa, že ideálnym miestom sú úpätia na brehu rieky. Rekreanti budú môcť plávať a chodiť po rovine a užívať si hory.

3

Kúpte si pozemok, ak plánujete postaviť rekreačný dom „od nuly“. Vlastník stránok vám musí poskytnúť doklady o titule a osvedčenie o vlastníctve, ako aj katastrálny pas. Ak sú všetky doklady v poriadku, vystavte kúpnu zmluvu a preneste zálohu vlastníkovi. Dohoda musí obsahovať podrobnosti o stranách a základné informácie o lokalite (miesto, kategória pôdy, číslo katastra, plocha, druh použitia a deklarovaná hodnota).

4

Ak chcete obsadiť už vybavenú budovu, uzavrite s majiteľom nájom. Registračný list alebo transakciu predaja a nákupu zaregistrujte na daňovom úrade a Federálnej registračnej službe. Doklady a dohoda o pôde, ako aj identifikačné dokumenty (vaše a predchádzajúci vlastník pozemku), prevod do Centra zjednotených informácií (EIRC) alebo do úradu Federálnej registračnej služby (UFRS). Do mesiaca sa na vás oficiálne prevedie vlastníctvo pôdy.

5

Získajte stavebné povolenie, ak ho potrebujete. Vydajte ho miestnym samosprávam a obciam. Musíte predložiť dokumenty, ako sú vyhlásenie, kópia osvedčenia o vlastníctve pôdy, katastrálny plán pozemku a projekt domu a susedných budov v duplikáte so schémou na pripojenie k inžinierskym sieťam. Povolenie musí podpísať hlavný architekt okresu (mesta) a musí ho schváliť vedúci okresu, mesta alebo inej obce.

6

Zaregistrujte podnik. Predložte licenčnému úradu v mieste bydliska potrebné základné dokumenty, ktoré zahŕňajú diplom, osvedčenie o primárnej špecializácii, osvedčenia o zhode. Budete tiež potrebovať kópiu pracovnej knihy a osvedčenie o pracovnej praxi v oblasti medicíny. Je to nevyhnutné, ak plánujete vykonať lekárske zákroky. Príprava licencie zvyčajne netrvá dlhšie ako 30 pracovných dní.

7

Vybaviť priestory penziónu v súlade s hygienickými normami a predpismi SanPiN 2.2.4.548-96. Venujte osobitnú pozornosť bloku potravín. Musí spĺňať požiadavky na sanitárnu údržbu a varenie, ktoré sú uvedené v súčasných hygienických predpisoch pre zariadenia verejného stravovania.

8

Nájom zamestnancov. V závislosti od typu inštitúcie budete možno potrebovať technický aj zdravotnícky personál. V odbore sanatórium sú vysoko hodnotené služby endokrinológa, kardiológa, otolaryngológa, gynekológa a dokonca aj chirurga. Všetci zamestnanci musia mať vyššie alebo stredné špeciálne vzdelanie, ktoré spĺňa požiadavky a typy poskytovaných služieb, a pracovnú prax najmenej 5 rokov.

9

Vypočítajte si počet dní v každom závode pre rekreantov a zostavte program na dobu ich pobytu. Uverejnite ho na webových stránkach svojej inštitúcie na internete. Program by mal mať špecifický cieľ, najmä pri otváraní sanatória. Klientom musí byť poskytnutá primeraná lekárska prehliadka a liečba. Ak sú dovolenkári spokojní s poskytovanou službou, rýchlo šíria informácie o vašej inštitúcii.

Odporúčaná