management

Ako usporiadať svoje servisné stredisko

Ako usporiadať svoje servisné stredisko

Video: Quadmoto Centrum - predaj a servis štvorkoliek, trojkoliek, skútrov 2024, Júl

Video: Quadmoto Centrum - predaj a servis štvorkoliek, trojkoliek, skútrov 2024, Júl
Anonim

Služby týkajúce sa opravy domácich spotrebičov v Rusku sú špecifické, čo nebolo ovplyvnené ani skutočnosťou, že už tucet rokov najväčší výrobcovia tohto zariadenia pracujú na miestnom trhu a poskytujú svojim zákazníkom záručné opravy. Aj keď je dielňa schválená, s najväčšou pravdepodobnosťou funguje podľa zásady starého dobrého remeselníka, keď sa kapitán zaväzuje vykonať takmer akúkoľvek prácu.

Image

Budete potrebovať

  • 1. miestnosť vybavená policovým a priestranným nábytkom;

  • 2. Základní dodávatelia náhradných dielov pre domáce spotrebiče (ak vaše centrum nemá autorizáciu);

  • 3. nástroj potrebný na prácu s elektrickými spotrebičmi;

  • 4. Kapitán (alebo asistent kapitána), telefónny operátor.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, či chcete pracovať s konkrétnou výrobnou spoločnosťou, alebo sa neobmedzíte na to, aby ste boli viazaní na jednu značku. Táto voľba pre majstrov so skúsenosťami často nestojí za to - úzka špecializácia sa jednoducho nevyplatí a priama spolupráca so spoločnosťou nastáva za podmienok, ktoré sú pre vás nevýhodné. Z tohto dôvodu nie všetci výrobcovia sú autorizovanými servisnými strediskami, niektorí z nich sú spokojní so súhlasom malej dielne niekde na okraji mesta.

2

Zorganizujte „základňu“ pre vaše servisné stredisko, kde budete môcť prijímať hovory a odpovedať na otázky zákazníkov. V miestnosti je potrebné udržiavať relatívnu objednávku, aby nedošlo k strate náhradných dielov pre domáce spotrebiče, ktoré sa chystáte opraviť. Toto je obzvlášť dôležité, ak plánujete opravu širokého spektra zariadení - mali by ste sa v maximálnej možnej miere snažiť vyhnúť sa neporiadku v pracovných a technických priestoroch.

3

Nájdite čo najviac „univerzálnych“ dodávateľov náhradných dielov pre širokú škálu domácich spotrebičov a zostavte ich základňu. Ako rýchlo nájdete tú správnu časť, záleží na tom, ako rýchlo dokončíte objednávku. A v konkurenčnom prostredí niekoľkých servisných stredísk, ktoré sa špecializujú na opravy domácich spotrebičov, bude toto tvrdenie vo váš prospech.

4

Získajte nástroj, ktorý môžete potrebovať pri svojej práci (väčšina seminárov vás stojí to, čo môžu ľahko nájsť v ktorejkoľvek garáži). Skúsený majster, ktorý pre vás bude pracovať, dokonale vie, čo bude potrebovať a povie vám o tom. A vlastník dielne je spravidla jedným z jeho majstrov. Zostáva len na rozhodnutí, kto bude vykonávať funkciu telefónneho operátora - aby nedošlo k odvádzaniu pozornosti od práce, môže byť táto zverená jednej z príbuzných.

Užitočné rady

Majte k dispozícii motorové vozidlo vhodné na prepravu veľkých domácich spotrebičov (chladničky, elektrické sporáky, práčky) - nie každý klient bude schopný dodať takéto zariadenie do dielne sám.

Investujte nejaké peniaze do reklamy - tlačte a distribuujte letáky vo vašej oblasti, uverejňujte reklamy, dajte informácie novinám a po nejakom čase sa o vašej dielni dozvedia všetci okolní obyvatelia.

Vlastné podnikanie: oprava domácich spotrebičov

Odporúčaná