Druhy činností

Ako otvoriť nemocnicu

Ako otvoriť nemocnicu

Video: Vizualizácia novej nemocnice Penty 2024, Júl

Video: Vizualizácia novej nemocnice Penty 2024, Júl
Anonim

Dnes je jedným z najziskovejších obchodných projektov projekt usporiadania súkromnej kliniky. Na otvorenie centra pre poskytovanie lekárskych služieb alebo nemocnice nie je potrebné mať lekársky diplom. Hlavnou vecou v tejto veci je byť schopný zorganizovať podnikanie tak, aby na klinike chceli pracovať najlepší odborníci vo vašom regióne.

Image

Návod na použitie

1

Vypracujte podnikateľský plán kliniky, v ktorom určíte ciele a náklady na realizáciu budúceho projektu. Na to, aby sa klinika mohla okamžite zaujať na trhu zdravotníckych služieb, si spravidla vyžaduje značné finančné injekcie, aby ste ju mohli otvoriť, takže musíte okamžite určiť udržateľné zdroje investícií do projektu.

2

Predtým, ako začnete hľadať miestnosť pre nemocnicu, dôkladne si preštudujte všetky predpisy upravujúce činnosť zdravotníckych zariadení a oboznámte sa s požiadavkami na zdravotný stav, personál a vybavenie moderných kliník.

3

Vyberte si izbu pre kliniku. Podľa veľkosti lekárskych služieb, ktoré poskytne vaše centrum, určite veľkosť miestnosti. Napríklad, ak máte v úmysle otvoriť malú stomatologickú ambulanciu, potom vám bude stačiť miestnosť 25 - 30 metrov štvorcových. Ak máte značné finančné prostriedky, môžete zorganizovať výdajňu špecializujúcu sa na rôzne choroby. Nie je ťažké nájsť priestor pre lekárske zariadenie tohto rozsahu, najmä preto, že v mnohých mestách je, bohužiaľ, stále veľa prázdnych budov, ktoré si vyžadujú iba vymaľovanie.

4

Kúpte si všetko potrebné vybavenie. Pri nákupe zariadení sa vyhnite zbytočným úsporám a uzatvárajte zmluvy iba s vážnymi výrobcami (ak je to možné, so zahraničnými), pretože spoľahliví dodávatelia budú v budúcnosti schopní zabezpečiť kvalitnú údržbu zariadení.

5

Vyhlasovať súťaž na obsadenie voľných pracovných miest špecialistov kliniky na plný úväzok. Venujte pozornosť tomu, aké pracovné skúsenosti majú uchádzači o svoje pracovné miesta, či majú všetky potrebné diplomy a osvedčenia.

6

Získajte licenciu na poskytovanie lekárskych služieb. Predložte miestnej pobočke licenčnej komory balík potrebných dokumentov, a to:

- overenú kópiu osvedčenia o registrácii právnickej alebo fyzickej osoby;

- overené kópie diplomov a osvedčenia klinických špecialistov;

- zoznam potrebného lekárskeho vybavenia schváleného zdravotníckou službou;

- podrobný pôdorys kliniky.

7

Zamestnanci licenčnej komory môžu požiadať o ďalšie dokumenty súvisiace s činnosťou kliniky. Napríklad, aby vaša klinika mohla vydávať štátnym potvrdeniam o práceneschopnosti svojim klientom, musíte si najať špecialistu, ktorý už má osvedčenie na vydanie dočasných listov o zdravotnom postihnutí, ktorého overenú kópiu budete musieť predložiť licenčnej komore.

Odporúčaná