Druhy činností

Ako otvoriť prekladateľskú agentúru

Ako otvoriť prekladateľskú agentúru

Video: Financie - Ako si vytvoriť dôchodok podľa vašich predstáv? 2024, Júl

Video: Financie - Ako si vytvoriť dôchodok podľa vašich predstáv? 2024, Júl
Anonim

Na otvorenie prekladateľskej agentúry budete potrebovať malú kancelársku miestnosť, ktorá je štandardne vybavená, a registráciu právnickej osoby alebo samostatného podnikateľa. Neštandardné riešenia si budú vyžadovať propagáciu prekladateľskej spoločnosti a výber kvalifikovaných zamestnancov. Podnikateľ, ktorý sa rozhodol preložiť prekladateľskú činnosť, by mal ako prvý premýšľať o posledných dvoch úlohách.

Image

Budete potrebovať

  • - osvedčenie o registrácii jednotlivého podnikateľa alebo právnickej osoby;

  • - kancelária vybavená pevnými telefónmi a počítačmi pripojenými k internetu;

  • - strih, správca a právnik priebežne;

  • - niekoľko prekladateľov priebežne alebo na diaľku;

  • - databáza vzdialených prekladateľov vrátane prekladateľov špecializovaných na menej bežné jazyky a „synchronizátorov“;

  • - vizitka reklamnej webovej stránky.

Návod na použitie

1

Nájdite zamestnanca, ktorý sa stane vašou „pravou rukou“ a pomôže vám zorganizovať vaše aktivity, editor. Ak to bude váš priateľ, a buďte si istý - lingvista vzdelaním. Skutočne kvalifikovaný prekladateľ od kvalitného prekladateľa môže vždy rozlíšiť iba profesionál.

2

Rozhodnite sa, či budete hľadať prekladateľov alebo pracovať so vzdialenými zamestnancami. Vyššie uvedený editor, ako aj správca a právnik (potrebný na poskytovanie notárskych prekladateľských služieb) musia byť v každom prípade zamestnancami vašej kancelárie. Výber prekladateľského personálu by mal vykonávať skúsený redaktor.

3

Vytvorte zoznam služieb, ktoré vaša prekladateľská spoločnosť poskytne. Okrem bežného prekladu z / do angličtiny, francúzštiny a nemčiny to môže byť aj preklad z „exotických“ jazykov, notársky overený preklad, tlmočenie. Mnoho prekladateľských agentúr tiež poskytuje rozloženie (predtlačovú prípravu) materiálov, ktoré sa majú uverejniť vo forme brožúry alebo brožúry.

4

Vytvorte webovú stránku pre svoju prekladateľskú agentúru - účastníci trhu jednomyseľne nazývajú elektronickú stránku najúčinnejším propagačným nástrojom v tomto odbore. Nenechajte šetriť peniaze za „propagáciu“ zdroja, čoskoro sa vyplatia v plnej výške. Užitočné je však dostať sa do adresára s tovarom a službami v meste.

Užitočné rady

Pamätajte, že efektívnosť v oblasti prekladov zohráva obrovskú úlohu, takže nezabudnite stanoviť sadzby za prekladateľské služby „naliehavé“, ktoré zvyčajne stoja zákazníkov dvakrát toľko.

Pracujte nielen s kvalitnými staničnými vagónmi, ktoré si vyžadujú značnú odmenu za svoju prácu, ale tiež spájajte začínajúcich prekladateľov, ktorí dokážu objednávky „jednoduchšie“ a menej naliehavé.

Vlastná prekladateľská agentúra: tajomstvá úspešného podniku

Odporúčaná