Druhy činností

Ako otvoriť rané vývojové centrum

Ako otvoriť rané vývojové centrum

Video: Varroc's Engine Valve Solutions 2024, Júl

Video: Varroc's Engine Valve Solutions 2024, Júl
Anonim

Centrá raného rozvoja pomáhajú rozvíjať tvorivý potenciál dieťaťa, ako aj základné zručnosti. Takéto centrá sa často stotožňujú s predškolskými vzdelávacími inštitúciami. Dopyt po ich službách je vždy skvelý. Ale ako otvoriť svoje vlastné centrum a čo je na to potrebné?

Image

Budete potrebovať

  • - metodické programy

  • - vývojové vybavenie a materiál,

  • - detský nábytok a hračky,

  • - finančné prostriedky na nákup alebo prenájom priestorov, výplaty miezd zamestnancom

Návod na použitie

1

Zaregistrujte sa na daňovom úrade ako fyzická osoba alebo ako samostatne zárobkovo činná osoba.

2

Prenajmite si alebo kúpte priestor s rozlohou najmenej 50 metrov štvorcových pod centrom pre včasný rozvoj. m) Musí mať vlastný východ na ulicu, špeciálne vybavenú inštalatérsku jednotku. Miestnosť je potrebné vybaviť detskými stolmi a stoličkami, policami, na ktoré sa umiestnia vzdelávacie materiály, knihy, hračky. Odporúča sa šíriť koberec po podlahe, aby si deti mohli na ňom odpočinúť a trochu si hrať.

3

Vyberte si spôsob, akým budete zaobchádzať s deťmi. Metodika Montessori, ktorej opis možno nájsť na internete, sa medzi predškolskými inštitúciami rozširuje. Ak sa rozhodnete najať zamestnancov, najmä učiteľa, zaujímajte sa o jeho kvalifikáciu, profesionalitu a skúsenosti. Možno ponúkne svoju metodológiu pre štúdium s malými deťmi.

4

Vypočítajte náklady na otvorenie centra a približnú úroveň príjmu v prvých mesiacoch práce. Náklady zahŕňajú prenájom miestnosti, opravu a prispôsobenie pre potreby detí, platy pre zamestnancov, nákup školiaceho materiálu (podľa zvolenej metódy), nákup nábytku, hračiek, kníh.

5

Urobte si približný plán hodiny, určte náklady na jednu lekciu. Na základe vyššie uvedeného môžete vypracovať podnikateľský plán, ktorý sa stane akýmsi sprievodcom pri otváraní centra. V súlade s týmto plánom môžete centrum rozmotať bez toho, aby vám chýbala jediná maličkosť. Okrem toho sa podnikateľský plán môže stať finančným plánom na prvý rok centra.

6

Najmite správcu, ktorý sa stretne s deťmi a rodičmi, pomôže obliecť a vyzliecť deti, zaplatí poplatok za návštevu centra a odpovie na všetky otázky.

7

Pripravte reklamu na otvorenie centra, urobte vizitky.

Venujte pozornosť

Centrá raného rozvoja sú pomerne sľubné podnikanie, ale je dôležité sa dobre pripraviť na jeho otvorenie. V opačnom prípade zlý názor na centrum zostane v pamäti rodičov po dlhú dobu a bude ťažké obnoviť jeho povesť!

obchodné centrum rozvoja detí

Odporúčaná