obchodné

Ako otvoriť materskú školu na Ukrajine

Ako otvoriť materskú školu na Ukrajine

Video: Vysielanie 03/2021 2024, Júl

Video: Vysielanie 03/2021 2024, Júl
Anonim

Dopyt po súkromných materských školách na Ukrajine je stále viac. Dôvodom je skutočnosť, že rodičia chcú, aby sa na ich deti nielen dohliadalo, ale aby im v súlade s ich vekom boli získané potrebné vedomosti.

Image

Návod na použitie

1

Nájdite miesto, kde si môžete zariadiť materskú školu. Je dôležité, aby neexistovali žiadni konkurenti alebo štátne predškolské organizácie, ktoré môžu poskytovať ďalšie vzdelávacie služby. Miestnosť musí spĺňať štátne požiadavky na zariadenia starostlivosti o deti. Každé dieťa by malo mať aspoň 5 m2, podlaha by mala byť izolovaná a steny by mali byť odolné voči vlhkosti. Je žiaduce, aby okná smerovali k južnej a východnej strane. Možno budete musieť vykonať opravy v miestnosti.

2

Získajte licenciu, ktorá vás oprávňuje na vykonávanie vzdelávacích aktivít. To sa dá dosiahnuť predložením dokumentov na posúdenie regionálnej expertnej rade pre udeľovanie licencií a certifikáciu vzdelávacích inštitúcií. Pripravte si tieto dokumenty: kópie základných dokumentov; školiace programy, požiadavky na absolventov; informácie o materiálnej, technickej, personálnej, vzdelávacej a metodologickej podpore; dohoda o prenájme priestorov; uzavretie SES; dokumenty potvrdzujúce úroveň vzdelania a kvalifikácie vedúceho materskej školy.

3

Predám všetok potrebný nábytok: detské stoly, stoličky, skrine na veci. Mali by ste mať aj posteľnú bielizeň, chladničku, práčku, telefón. Vybavte lekársku kanceláriu a kúpte učebné materiály.

4

Naplánujte reklamnú spoločnosť. Rozptýlite letáky o blízkom otvorení vašej inštitúcie v poštových schránkach najbližších domov, uverejňujte reklamy v blízkosti detských ihrísk a detských kliník. Najlepšou reklamou v čase pre vás však budú osobné odporúčania rodičov, ktorých deti navštívia vašu záhradu.

5

Opatrne prijímajte zamestnancov. Pracovať pre vás by mali len vysokokvalifikovaní učitelia, pre ktorých je dôležité venovať deťom svoje znalosti a pozornosť, a nielen zarábať peniaze. Výber zamestnancov bude vyžadovať veľa času, pričom sa bude brať do úvahy skúšobná doba a možný „obrat“ v prvej fáze. Ale v dlhodobom horizonte nájdete spoľahlivých ľudí.

Vaša malá firma: ako otvoriť materskú školu

Odporúčaná