obchodné

Ako otvoriť pekáreň

Ako otvoriť pekáreň

Video: PEKAREN F+K , Komárno , ul. Rolnickej skoly. 2024, Júl

Video: PEKAREN F+K , Komárno , ul. Rolnickej skoly. 2024, Júl
Anonim

Kaviareň, kde si môžete vyskúšať a kúpiť čerstvé pečivo, je vynikajúcou voľbou pre sľubné podnikanie. Hlavnou vecou je výber správneho sortimentu, prísne sledovanie kvality výrobkov a stanovenie konkurencieschopných cien.

Image

Budete potrebovať

  • - registrovaná právnická osoba alebo fyzická osoba podnikajúca;

  • - priestory pre kaviarne a pekárne;

  • - povolenia SES a iných orgánov;

  • - vybavenie;

  • - nábytok a náčinie;

  • - zásoby prísad na pečenie;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Vyberte formát budúcej kaviarne. Môžete otvoriť pekáreň alebo pečivo alebo piecť hlavne chlieb. Dnes sú tematické cukrovinky veľmi obľúbené - francúzske, talianske, belgické alebo ruské, ktoré ponúkajú originálne druhy pečiva. Zhodnoťte vyhliadky na trhu. Ak vo vašom meste už pracuje niekoľko pekární, analyzujte ich sortiment.

2

Nájdite produkt, ktorý sa stane akýmsi „vizitkou“ vašej spoločnosti. Napríklad môžete piecť širokú škálu koláčov s rôznymi náplňami, špecializovať sa na rôzne druhy chleba, značkové oblátky alebo sušienky.

3

Nájdite tú správnu izbu. Vaša pekárňa by sa mala nachádzať na mieste s rušnou premávkou. Lacnú kaviareň je možné otvoriť v rezidenčnej štvrti alebo v blízkosti vzdelávacích inštitúcií a kancelárií. Prémiová pekáreň by sa mala nachádzať v blízkosti reštaurácií, obchodných centier a atrakcií mesta.

4

Na umiestnenie výroby stačí 50 - 80 metrov štvorcových, ďalších 80 - 100 m2 bude obsadených obchodným poschodím. Oblasť stravovania je obmedzená na niekoľko stolov so stoličkami alebo pohovkami. Existujú kaviarne ponúkajúce iba „stojace“ miesta pri vysokých stoloch.

5

Získajte dokumentáciu o povolení. Na výrobu a predaj pekárskych a cukrárskych výrobkov budete potrebovať povolenie. Papierovanie je zdĺhavý proces a môže trvať niekoľko mesiacov.

6

Vybavte pekáreň. Budete potrebovať korektory, rozdeľovače cesta, miešačky cesta a pekárske pece. Výber triedy vybavenia a jeho cena závisí od rozsahu ponúkaných produktov. Napríklad, ak chcete piecť chlieb podávaný v talianskych a francúzskych pekárňach, budete potrebovať špeciálne pece pre krby.

7

Vyberte výkon zariadenia na základe plánovaného zaťaženia. Nekupujte „v rezerve“ a nezaberajte priestor pekárne strojmi, ktoré nebudete používať. Ak v budúcnosti rozšírite výrobu, môžete chýbajúce zariadenie kúpiť alebo aktualizovať pomocou existujúceho vybavenia.

8

Vykonajte opravu miestnosti. Umiestnite obchodné poschodie a kaviareň v súlade s vybranou koncepciou. Napríklad, ak je vaša špecializácia „ručne vyrábaný“ chlieb, dizajn môže byť vyhotovený v rustikálnom štýle - drevené stojany, plachtoviny, prútené koše na rozloženie. Ak predávate pečivo vo francúzskom štýle, upravte miestnosť ako parížsku kaviareň.

9

Nájom zamestnancov. Venujte osobitnú pozornosť výberu šéfkuchára - osoby, ktorá sa bude zaoberať nielen kontrolou procesu pečenia, ale aj vývojom technologických máp. Okrem toho budete potrebovať bežných pekárov, pracovníkov v kuchyni, predajcov v hale, upratovačku a účtovníka, ktorí môžu pracovať na diaľku.

ako pracujú v pekárňach

Odporúčaná