Druhy činností

Ako otvoriť kino na Ukrajine

Ako otvoriť kino na Ukrajine

Video: Фильм должен каждый посмотреть! Я ЗАПЛАЧУ ЗАВТРА Русские мелодрамы 2020 новинки, фильмы 2020 HD 2024, Júl

Video: Фильм должен каждый посмотреть! Я ЗАПЛАЧУ ЗАВТРА Русские мелодрамы 2020 новинки, фильмы 2020 HD 2024, Júl
Anonim

Skúsenosti kínových centier, ktoré už pôsobia na Ukrajine, nám umožňujú hovoriť o ich 60% ziskovosti a predpovedať ročný rast pokladní. Na Ukrajine, ako aj v Rusku, sa kiná stávajú výnosným podnikom, vďaka čomu je možné zarobiť si dobré peniaze pre domáce aj zahraničné spoločnosti. Ich záujem je spôsobený uskutočniteľným množstvom primárnych investícií potrebných na otvorenie kina na Ukrajine, podľa ekonómov je na to dosť 300 - 400 tisíc dolárov, čo sa vyplatí za 5-7 rokov.

Image

Návod na použitie

1

Ak sa rozhodnete otvoriť kino v ktoromkoľvek ukrajinskom meste, má zmysel okamžite premýšľať o vytvorení siete. Táto možnosť má mnoho výhod, aj keď je drahšia - na implementáciu projektu budete potrebovať niekoľko miliónov dolárov. Sieť kín sa odporúča vytvoriť vo veľkých mestách: Kyjev, Charkov, Odesa.

2

Čím väčší počet kín bude zahrnutý vo vašej sieti, tým lacnejšie bude stáť údržba kontrolného zariadenia a čím rýchlejšie bude možné znížiť náklady, vyvinie sa jednotný koncept. Okrem toho budete môcť ušetriť na nákupe a dodávke vybavenia a tiež vyhrať pri umiestňovaní reklám, pretože multiplexné siete sú pre inzerentov veľmi zaujímavé.

3

Jednou z hlavných položiek výdavkov je nájomné. Podľa skúseností existujúcich kín môžeme povedať, že najatraktívnejším miestom na usporiadanie kina je veľké nákupné a zábavné centrum. Vďaka tejto symbióze môžete výrazne zvýšiť počet potenciálnych divákov. Obchodné centrá majú okrem toho možnosť poskytnúť priestor na prenájom za zvýhodnené ceny, pretože oni sami sú nájomcami. Na Ukrajine sú náklady na prenájom kín v obchodoch asi 15 dolárov za meter štvorcový.

4

Je účelné vybaviť kino novým moderným vybavením. Môže to stáť pomerne veľkú sumu asi 150 tisíc eur, ale hra stojí za sviečku - predvádzanie filmov v 3D formáte je takmer 10-krát nákladovo efektívnejšie v porovnaní s konvenčnými filmami.

5

Stálymi výdavkami sú okrem prenájmu aj platby DPH vo výške 20% z výťažku z premietania filmu a vyplatenie polovice zvyšnej sumy distribútorovi filmu. Hlavným zdrojom príjmu, približne 40%, pre kino sú pokladne. Ročne sa zvyšujú o viac ako 15%.

6

Ziskovosť kínového centra uľahčí organizácia predaja popcornu, piva, nápojov, rôznych ľahkých pochutín: čipy, orechy v hale. Teraz je príjem z ich predaja asi 30% z celkových príjmov z kín. Ďalších 20 - 30% príjmov môže pochádzať z reklamy. Neboj sa ukrajinizácie filmovej produkcie, podľa ktorej by všetky zahraničné filmy mali byť dabované alebo titulky v ukrajinčine. Náklady na tento článok znáša spoločnosť autorských práv a keďže leví podiel na nájme tvoria zahraničné filmy, kiná na to neutráca veľa peňazí.

Odporúčaná