obchodné

Ako otvoriť spoločnosť

Ako otvoriť spoločnosť

Video: Nákupné centrum opäť nestíhajú otvoriť 2024, Júl

Video: Nákupné centrum opäť nestíhajú otvoriť 2024, Júl
Anonim

V súčasnosti sa pod pojmom „spoločnosť“ rozumie združenie osôb (alebo skôr fyzických osôb alebo právnických osôb), ktoré sú spoluvlastníkmi jednej spoločnosti. Vedenie spoločnosti sa vykonáva s pomocou najvyššieho riadiaceho orgánu - predstavenstva. Pri zakladaní organizácie sa vytvára charterový fond, do ktorého prispievajú všetci jednotlivci alebo právnické osoby.

Image

Návod na použitie

1

Určte budúci názov svojej spoločnosti. Musíte sa ubezpečiť, že navrhované meno neobsadili iné spoločnosti a firmy, inak to bude porušovať práva iných obchodných organizácií.

2

Povinná registrácia ochrannej známky spoločnosti na príslušných štátnych orgánoch, zaplatiť stanovenú sumu za túto operáciu. V tomto okamihu skontrolujte, či podobné spoločnosti používajú iné spoločnosti.

3

Zvážte, v ktorých krajinách bude spoločnosť pôsobiť. Máte právo zaregistrovať sa v ktorejkoľvek krajine, ale organizácia a registrácia organizácie na území vašej krajiny pobytu bude lacnejšia, inak budete musieť zaplatiť príslušné dane, ktoré sa vzťahujú na mimovládne organizácie.

4

Vyberte si profesionálov, ktorí vytvoria vašu predstavenstvo. Vezmite prosím na vedomie, že by mala zahŕňať skúsených a kvalifikovaných ľudí, ktorí sa budú podieľať na vypracovaní a vypracovaní charty spoločnosti.

5

Ak chcete zorganizovať spoločnosť, prilákajte do nej investorov.

6

Spolupracujte s investormi na dokumente, ako je napríklad dohoda o akcionároch. Podľa tohto dokumentu sa určí celkový počet a typ akcií, ktoré vydá vaša organizácia.

7

Predložte potrebné dokumenty a zakladateľskú listinu príslušným vládnym orgánom. Získajte zoznam dokumentov potrebných na úplnú registráciu organizácie a v určitej lehote (dva týždne) dostanete „Osvedčenie o registrácii spoločnosti“.

8

Vypracujte podnikateľský plán, podľa ktorého bude vaša spoločnosť implementovať. Vypočítajte všetky náklady, ako aj očakávaný zisk.

Odporúčaná