Druhy činností

Ako otvoriť úverovú agentúru

Ako otvoriť úverovú agentúru

Video: Vzdelávacia agentúra AMOS-K - rekvalifikačné kurzy pre kaderníčky/kov, čašníčky/kov 2024, Júl

Video: Vzdelávacia agentúra AMOS-K - rekvalifikačné kurzy pre kaderníčky/kov, čašníčky/kov 2024, Júl
Anonim

Registrácia úverovej agentúry sa rovnako ako každá iná úverová organizácia vykonáva v prísnom súlade s federálnymi zákonmi „O bankách a bankových činnostiach“ a „O štátnej registrácii právnických osôb a samostatných podnikateľov“. Okrem toho by bankové operácie mali byť založené na licencii.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete otvoriť úverovú agentúru, požiadajte o licenciu - osobitné povolenie vydané Centrálnou bankou Ruskej federácie. Okrem vyššie uvedených zákonov si vopred preštudujte pokyn Bank of Russia o postupe pri rozhodovaní o štátnej registrácii úverových organizácií a vydávaní licencií na bankové operácie bankou Ruska.

2

Nájdite kandidátov na pozície vedúceho a hlavného účtovníka. Ich kvalifikácia podlieha zvýšeným požiadavkám: je nevyhnutné, aby mali vyššie osobitné ekonomické alebo právne vzdelanie a manažérske skúsenosti v úverovej inštitúcii súvisiacej s bankovými operáciami. Takáto skúsenosť musí byť najmenej jeden rok. Pri absencii špeciálneho vzdelania sa požiadavky na prax zvyšujú na dva roky. Vedúci a hlavný účtovník by okrem toho nemali mať záznam v registri trestov a ich obchodná povesť by mala byť bezchybná.

3

Zakladatelia úverovej agentúry majú tiež vysoké požiadavky na dobré meno. Mali by byť spoľahliví z finančného hľadiska a ich činnosť v tejto oblasti by mala trvať najmenej tri roky. Minimálny schválený kapitál pre novo zaregistrovanú nebankovú úverovú organizáciu je 500 tisíc EUR. Ak je táto suma k dispozícii a sú splnené ďalšie podmienky, napíšte vyhlásenie a žiadosť o registráciu a vydanie povolenia na štátnu registráciu úverovej inštitúcie územnej pobočke centrálnej banky Ruskej federácie v mieste navrhovaného umiestnenia úverovej agentúry.

4

V súlade s kap. 3 Pokyny centrálnej banky, priložiť vyhlásenie a žiadosť spolu s informáciami o zakladateľoch, základnom imaní a dokladoch potvrdzujúcich zdroje pôvodu týchto prostriedkov. Balík potrebných dokumentov by mal obsahovať aj podnikateľský plán a osvedčenie o vlastníctve priestorov, v ktorých sa agentúra bude nachádzať. Pokiaľ nie je k dispozícii - nájom. Nezabudnite priložiť štatutárne dokumenty, stanovy, dotazníky pre kandidatúru vedúceho a hlavného účtovníka, potvrdenie o zaplatení štátneho poplatku za registráciu a vydanie licencie.

Venujte pozornosť

Lehota na posúdenie dokumentov územnou inštitúciou centrálnej banky Ruskej federácie v údajnom mieste úverovej inštitúcie nepresahuje tri mesiace od dátumu podania žiadosti.

Inštrukcia Bank of Russia „O postupe pri rozhodovaní o štátnej registrácii úverových organizácií a vydávaní licencií na bankové operácie bankou Ruska“

Odporúčaná