obchodné

Ako otvoriť obchod s náhradnými dielmi

Ako otvoriť obchod s náhradnými dielmi

Video: Čo treba urobiť, ak sa nedá otvoriť kapota vášho auta | AUTODOC 2024, Júl

Video: Čo treba urobiť, ak sa nedá otvoriť kapota vášho auta | AUTODOC 2024, Júl
Anonim

Predaj náhradných dielov na autá je celkom sľubný obchod. Aby však mohol začať zarábať v prvom roku prevádzky, bude musieť skúsiť vlastník nového obchodu. Musíme zabezpečiť stály tok zákazníkov, budovať sa od konkurencie a budovať dobré vzťahy s dodávateľmi.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte registračný formulár. Ak plánujete pracovať s jednotlivcami, stačí vám získať certifikát od súkromného podnikateľa. Tí, ktorí chcú spolupracovať s predajcami automobilov, musia zaregistrovať právnickú osobu.

2

Vyberte si izbu. Budete potrebovať haly pre obchod a sklad. Čím je sklad väčšia, tým väčšie zásoby tovaru si môžete vziať na uskladnenie. Najlepšie je nájsť obchod na miestach, kde sa zhromažďujú motoristi - vedľa umývačiek automobilov, opravovní automobilov, pneuservisu a hlavnej diaľnice.

3

Kúpiť obchodné vybavenie. Budete potrebovať pulty a vitríny. Objemný tovar je možné umiestniť na stojany. Otvorený prístup je výhodný pre kupujúcich, avšak s týmto výpočtom sa zvyšuje percento krádeží. Najrozumnejšie je kombinovať otvorený prístup s obchodovaním prostredníctvom pultu. Kúpte si pokladňu a zaregistrujte ju.

4

Najdôležitejšou otázkou je príprava sortimentu. Začiatočníci majú lepšie stávky na bežný tovar - oleje, nemrznúce zmesi, olejové filtre, pásy, podložky, sviečky, súpravy náradia do auta. Tieto výrobky sú potrebné pre zahraničné aj domáce vozidlá. Rozšírte cenové rozpätie o ponuky známych značiek a ich lacných náprotivkov.

5

Vytvorte zoznam požadovaných produktov a začnite hľadať veľkoobchodníkov. Vyberte si partnerov s najlepšími cenami a maximálnym sortimentom. Majte v rezerve niekoľko dodávateľov pre prípad, že by bežným partnerom došiel správny produkt.

6

Nájom zamestnancov. Jeho množstvo závisí od veľkosti obchodu. V malom oddelení potrebujete jedného pracovníka na smenu, skladovateľa, vedúceho, upratovačku. Nie je možné najať účtovníkov - využite služby externých odborníkov.

7

Premýšľajte nad okrajom produktu. Preskúmajte ponuky konkurentov a stanovte ceny o niečo nižšie. Nie je potrebné znižovať ceny všetkých produktov - vyberte niekoľko obľúbených položiek a predajte ich so zľavou. Kupujúci tak získajú dojem z výhodnej ceny, aj keď zvyšok tovaru kúpi za normálnu cenu.

8

Premýšľajte o organizovaní elektronického obchodu. Tým sa zvýši priechodnosť obchodu, najmä ak nastavíte na produkte nízku maržu. Vytvorte webovú stránku s podrobným katalógom a premýšľajte o platobnom a dodacom systéme. Ak chcete pracovať s internetovým obchodom, budete potrebovať manažéra, ktorý bude servisovať stránky, dopĺňať a aktualizovať katalóg, návrhovú dokumentáciu pre kupujúcich.

ako začať s predajom automobilových súčiastok v roku 2018

Odporúčaná