Druhy činností

Ako otvoriť realitnú agentúru

Ako otvoriť realitnú agentúru

Video: DOMREALIT 2024, Júl

Video: DOMREALIT 2024, Júl
Anonim

Obchod s nehnuteľnosťami je považovaný za vysoko výnosný a stabilný. Realitné kancelárie často otvárajú bývalí zamestnanci realitných spoločností a nezávislí agenti. Je to preto, že tento druh podnikania vyžaduje skúsenosti, potrebné informácie a prepojenia v realitnom prostredí.

Image

Návod na použitie

1

Najprv musíte určiť, s ktorým segmentom trhu bude vaša agentúra pracovať: primárne alebo sekundárne, obytné alebo komerčné, mestské alebo prímestské nehnuteľnosti. Budete potrebovať solídny základ relevantných objektov, kontakty v štruktúrach, s ktorými dochádza k interakcii v rôznych fázach transakcií s nehnuteľnosťami, informácie o konkurentoch.

2

Váš zisk bude vo veľkej miere závisieť od správnych zamestnancov. Hlavnými pozíciami realitnej agentúry sú manažéri, ktorí vykonávajú transakcie v kancelárii, berúc do úvahy právne nuansy, a agenti, ktorí komunikujú priamo s klientmi, ktorí dobre poznajú trh a majú potrebné kontakty. Úlohu posledne menovaného často zohrávajú nezávislí realitníci pracujúci na voľnej nohe a majú vlastnú klientsku základňu. Okrem toho musíte najať účtovníka, právnika, pr-manažéra, správcu webu.

3

Vyberte si kancelársky priestor v pešej vzdialenosti od hlavných zastávok mestskej osobnej dopravy av oblasti najväčšej premávky, najlepšie v centre mesta. Nejde len o miesto výkonu práce zamestnancov agentúry, ale aj o miesto prijatia a komunikácie s klientmi, ktorí v neposlednom rade začnú hodnotiť úroveň agentúry na základe prezentovateľného vzhľadu kancelárie. Preto sa postarajte o útulný a funkčný interiér, ako aj o získanie nápadného označenia a atraktívnej fasády.

4

Vedľajším zdrojom príjmu pre realitnú agentúru môže byť poskytovanie doplnkových služieb, napríklad právne poradenstvo, pomoc pri získavaní dokumentov na získanie hypotéky, pri privatizácii bývania a koordinácii sanácie. Okrem toho sa používatelia týchto služieb môžu neskôr stať klientmi vašej hlavnej oblasti činnosti.

5

Ak chcete propagovať realitnú agentúru, objednajte si vytvorenie stránky a vyplňte ju informáciami, ktoré poskytujú predstavu o smere vašej činnosti, získané skúsenosti, zoznam služieb, ako aj dostupné nehnuteľnosti na predaj. Okrem toho je efektívne umiestňovať reklamy do špecializovaných tlačových médií.

Odporúčaná