Obchodná komunikácia a etika

Ako fakturovať zákazníkovi

Ako fakturovať zákazníkovi

Video: Začíname s FLOWii - Fakturácia online 2024, Júl

Video: Začíname s FLOWii - Fakturácia online 2024, Júl
Anonim

Účet nie je právnym, daňovým ani primárnym účtovným dokladom. Forma tejto dohody medzi predávajúcim a kupujúcim nie je nikde regulovaná. Napriek tomu by ste pri zostavovaní účtu mali vedieť niektoré veci.

Image

Návod na použitie

1

V mene spoločnosti, v ktorej pracujete, si môžete vytvoriť svoj vlastný formulár faktúry na úhradu určitého tovaru alebo služieb. Predávajúci, ktorý prijíma tento dokument, vyjadruje svoj súhlas so sumou uvedenou v tomto dokumente, aby ho následne mohol zaplatiť.

2

Aby bolo možné uskutočniť platbu, na faktúre uveďte tieto informácie: jej poradové číslo, dátum vydania, podrobnosti o predajcovi, na ktorý by sa mali previesť finančné prostriedky, názvy splatných tovarov alebo služieb, ako aj poznámka o tom, či podliehajú DPH. Nezabudnite zadať názov fakturovanej organizácie, názov banky, DIČ, čísla korešpondenta a čísla súčasného účtu. V prípade potreby uveďte informácie o platobných podmienkach a dodaní tovaru alebo služieb alebo poznámku o platbe vopred.

3

Aby sa predišlo nepredvídaným oneskoreniam pri platbe, uveďte na faktúre kontaktné čísla predávajúceho a kupujúceho. Tu môžete zadať aj informácie o sezónnom predaji alebo pridať ďalšie typy reklamy.

4

Ak fakturujete v mene organizácie a nie v mene jednotlivého podnikateľa, v mieste, kde by mal byť podpis, nahraďte kolónku „Individuálny podnikateľ“ za „vedúci podniku“. Podľa spolkového zákona o účtovníctve sa pečiatka a podpis vedúceho podniku, účtovníka alebo inej zodpovednej osoby nevyžaduje.

5

Ak nechcete venovať čas na vlastnú kompiláciu, nájdite na internete pripravené vzorky faktúr. Alebo môžete použiť pomoc programov zo série 1C alebo iných, napríklad program Business Pack, ktorý je bezplatný.

6

Nezabudnite, že účet nemá právnu silu. V prípade existujúcej dohody o prevode faktúry faxom ju môže kupujúci zaplatiť týmto spôsobom. Následne však musí účtovné oddelenie kupujúceho poskytnúť originál.

Odporúčaná