Druhy činností

Ako otvoriť obchod so šijacími výrobkami

Ako otvoriť obchod so šijacími výrobkami

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Otvorenie vlastného, ​​hoci malého podniku, je riskantné a zodpovedné podnikanie. Oddelenie šitia je celkom správna voľba, pretože teraz veľa šijú: pre seba aj pre objednávku, ako hobby a profesionálne. Je vhodné pochopiť toto remeslo trochu, mať obchodný prehľad, rýchlo reagovať na zmeny dopytu a sledovať nové výrobky.

Image

Návod na použitie

1

V praxi sa najprv musíte rozhodnúť o miestnosti, v ktorej sa bude nachádzať vaše šijacie oddelenie, o akej oblasti to bude: malý obchod alebo veľký šijací obchod. Sortiment bude závisieť od veľkosti zásuvky. Ak máte v nákupnom centre malú plochu, ako napríklad kiosk alebo malé oddelenie, je lepšie začať s predajom šijacích doplnkov a textilnej galantérie: nite, gombíky, zipsy, prámik, čipky, šnúry, lemovanie, stuhy, ihly, použité materiály, rôzne ozdobné maličkosti, Ak to priestor dovoľuje, môžete do sortimentu pridať podšívkové textílie. To všetko je nevyhnutné v šijacích strojoch, ale nevyžaduje si to veľké priestory a vážne investície. Ak ste nováčikom v šití, môžete začať s predajom galantérie a časom rozširovať svoj sortiment.

2

Ak máte podstatnejšiu materiálovú základňu a ste pripravení na väčšie investície do podnikania, otvorte šijacie oddelenie na predaj tkanín. Samozrejme, môžete obchodovať aj s príslušenstvom, ktoré dokonca potrebujete, ale bude to sprievodný produkt. Musíte byť dobre pripravení na nákup tkanín. Najprv je potrebný teoretický základ - znalosť typov tkanív, ich charakteristika. Po druhé, o kvalite textílií rôznych výrobcov. Teraz majú takmer všetci seriózni dodávatelia vlastné webové stránky, ktoré obsahujú informácie o ich sortimente, cenách a nákupných podmienkach. Toto veľmi uľahčuje proces veľkoobchodných nákupov, pretože len pred niekoľkými rokmi som musel cestovať sám, aby som preskúmal a kúpil v Spojených arabských emirátoch, v Taliansku, v Turecku sám a potom som sa vrátil s nákladom.

3

Výletom sa však nedá úplne vyhnúť, ak chcete splniť požiadavky moderného trhu. Na uzatváranie zmlúv a výber nových produktov v rozsahu musíte ísť na výstavy. V súčasnosti je výber obrovský a majitelia šijacích obchodov často používajú doslova ruky na triedenie kotúčov tkanín v skladoch dodávateľov, aby našli ten správny predmet pre svoj obchod. Takéto výlety sa najlepšie uskutočňujú s očakávaním sezóny - pred letom dovážať ľahké tkanivá a do zimy husté za studena.

4

Je veľmi dôležité vybrať kompetentného personálu v obchode, je lepšie so špecializovaným vzdelaním alebo šijacími zručnosťami, pretože nielen krajčírky, ktorí vedia, čo potrebujú, prichádzajú pre textílie, ale aj jednoduchí zákazníci, ktorí určite potrebujú radu o tom, ktorá tkanina je vhodná na šitie jedného alebo druhého. veci, ako je rezaný a ako sa starať o túto látku. Predajcovia by mali byť schopní správne zmerať a vypočítať dĺžku rezu. Bude dobré nadviazať vzťahy s profesionálnymi odevmi, ktoré šijú na objednávku, môžete im poskytnúť zľavy na tovar. Určite prinesú svojich zákazníkov na látky a doplnky do vášho šijacieho oddelenia.

5

Aby sa vaše podnikanie mohlo rozvíjať, držať krok s novými výrobkami, sledovať trendy vo svete módy, ponuky textilného priemyslu, vždy hľadáte originálnych a ziskových partnerských dodávateľov - vo všeobecnosti buďte na vlne!

Odporúčaná