obchodné

Ako otvoriť podnik v Rusku

Ako otvoriť podnik v Rusku

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl
Anonim

Mnohí snívajú o svojej práci. Skepticizmus, ktorý naznačuje, že Rusko nie je najlepšou krajinou pre podnikanie, však často sťažuje splnenie sna. Sotva má nadáciu: máme veľa podnikateľov. Na otvorenie podnikania v Rusku je dôležité porozumieť základným princípom jeho organizácie.

Image

Návod na použitie

1

V ktorejkoľvek krajine potrebujete nápad na založenie firmy. Rusko je pre podnikateľa dobré, pretože stále zaostáva za rozvinutejšími krajinami: naše odvetvie služieb nie je také rozvinuté. To znamená, že výber nápadu, ktorý funguje, bude pre vás ľahký.

2

Po určení, čo presne chcete otvoriť, by ste mali vypracovať podnikateľský plán. Záleží na vás, pretože ide o algoritmus na vytvorenie vášho podnikania, ako aj pre investora. Z tohto dokumentu bude investor posudzovať, aký je váš nápad sľubný a či do neho investovať. Najjednoduchší podnikateľský plán by mal obsahovať informácie o situácii na trhu s vašimi službami (tovar), službami (tovarmi) samotnými, konkurentmi, krátkodobými a dlhodobými cieľmi podnikania, návratnosťou a ukazovateľmi jeho efektívnosti.

3

Zákon vyžaduje, aby bola registrovaná každá firma v našej krajine. Postup registrácie sa zdá byť jednoduchý, ale v skutočnosti to vyžaduje veľa času. Začiatok činnosti zo zákona je možný iba po registrácii (napr. Napr. Z Nemecka, kde môžete podnikať v procese registrácie). Preto sa zaregistrujte ako samostatný podnikateľ alebo vytvorte právnickú osobu.

4

Ako podnikateľ sa môžete zaregistrovať sami. Robí sa to na daňovom úrade v mieste registrácie. S právnickou osobou je to zložitejšie, pretože na jej registráciu bude potrebné zhromaždiť pomerne veľký balík dokumentov a vypracovať chartu. Ak si nie ste istí, či to dokážete sami, zverte to právnej kancelárii, ktorá sa špecializuje na poskytovanie takýchto služieb.

5

V mnohých prípadoch budete potrebovať miestnosť na otvorenie vlastného podniku. Dá sa kúpiť alebo prenajať. Priestory musia získať povolenie SES a požiarnu kontrolu.

6

V prvej fáze podnikania bude veľa záležať na vašich zamestnancoch. Pokúste sa najať najskúsenejších odborníkov, pretože chyby začiatočníkov môžu výrazne spomaliť váš rozvoj. Ak si nie ste istí, že nájdete presne tých ľudí, ktorých potrebujete, obráťte sa na personálnu agentúru alebo dočasne najmite skúseného HR manažéra.

7

Podnikanie nebude fungovať, ak o tom nebudú vedieť. Preto pred začatím podnikania začnite reklamnú kampaň. Nie je vôbec potrebné do neho investovať veľa, pretože existujú osvedčené lacné spôsoby: kontextová reklama na internete, propagácia na blogoch a sociálnych sieťach, volania potenciálnym zákazníkom.

Odporúčaná