obchodné

Ako otvoriť podnik v Izraeli

Ako otvoriť podnik v Izraeli

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl
Anonim

Izrael je krajina s dynamicky sa rozvíjajúcim hospodárstvom a vysokou životnou úrovňou. Ak si prajete a splníte niekoľko podmienok, ruský občan tam môže otvoriť svoj vlastný podnik. Aby ste to dosiahli, musíte poznať vlastnosti byrokratického systému krajiny.

Image

Návod na použitie

1

Získajte dokument, ktorý vám umožní legálne žiť a pracovať v Izraeli. Do tejto krajiny neexistuje žiadny špeciálny obchodný imigračný program, preto musíte získať pracovné vízum alebo povolenie na pobyt na základe príbuzenstva s izraelskými občanmi. Môže emigrovať aj osoba, ktorá má židovské korene alebo sa obrátila na judaizmus. Ak chcete vypracovať potrebné dokumenty a získať radu, mali by ste sa obrátiť na konzulárne oddelenie izraelského veľvyslanectva v Moskve.

2

Zbierajte peniaze na otvorenie firmy. Ak nemáte dosť. Môžete si vziať pôžičku od izraelskej banky. Je však potrebné počítať s tými, ktorí v krajine žijú dlhý čas a majú v nej zdroj príjmu.

3

Začať postup registrácie u daňovej služby, ktorá vyberá DPH. Jeho súradnice nájdete v miestnom adresári organizácií. Pri registrácii vyberte daňový formulár. Je to iné pre malé a veľké firmy. Ak plánujete založiť malú firmu, je pre vás vhodnejší systém, v ktorom vám vaše protistrany v transakciách nezaplatia DPH.

4

Po obdržaní registračných dokumentov kontaktujte inú daňovú službu, ktorá sa špecializuje na daň z príjmu.

5

Kontaktujte izraelský poisťovací úrad. Tam budete musieť vyplniť doklady týkajúce sa zdravotného a iného poistenia pre vás a vašich budúcich zamestnancov.

Venujte pozornosť

V Izraeli existujú podniky, ktoré si vyžadujú špeciálne vzdelanie a diplomy. Zahŕňa lekárske služby a dopravu. Ak sa však ruské vodičské preukazy dajú potvrdiť a použiť, situácia je u lekárov komplikovanejšia. Špecialista, ktorý sa rozhodne otvoriť súkromnú prax, bude musieť skutočne preškoliť. Výnimkou je prípad, keď sa stanete iba riaditeľom a majiteľom zdravotníckeho centra, v ktorom budú pracovať zamestnanci s izraelskými diplomami.

Odporúčaná