obchodné

Ako otvoriť foto salón

Ako otvoriť foto salón

Video: Céline Dion - Ashes (from "Deadpool 2" Motion Picture Soundtrack) 2024, Júl

Video: Céline Dion - Ashes (from "Deadpool 2" Motion Picture Soundtrack) 2024, Júl
Anonim

Podľa odborníkov je fotografický salón, ktorý poskytuje službu „fotografie na dokumentoch“, jedným z najjednoduchších organizačných typov podnikania v súčasnosti. Stačí len nájsť pre neho dobré miesto a zvyšok, ako sa hovorí, je otázkou technológie.

Image

Budete potrebovať

  • -4 - 6 metrov štvorcových priestoru na podnájom;

  • -Zariadenia na fotografovanie a tlač fotografií (fotoaparáty, blesky, statívy, počítače, farebné fotografické tlačiarne);

  • - vybavenie pracoviska a nábytok pre zákaznícky servis (stôl, dve stoličky, vešiak, zrkadlo);

  • - jeden alebo dvaja prevádzkovatelia platov;

  • - prostriedky vonkajšej reklamy (znamenia, stĺpy).

Návod na použitie

1

Prenajmite si malú plochu na základe podnájomnej dohody v obchodnom poschodí obchodu alebo v obchodnom centre - postačuje iba 4-5 metrov štvorcových. Získanie miestnosti na otvorenie „fotografie na dokumentoch“ nie je praktické - miesto nemusí byť také úspešné, ako ste očakávali. Hlavnou požiadavkou na umiestnenie fotografického štúdia je maximálna možná prevádzka ľudí, blízkosť rôznych štátnych a vzdelávacích inštitúcií a veľkých obchodných centier.

2

Nákup vybavenia pre foto salón - digitálny fotoaparát s bleskom a statívom, počítač s farebnou fotografickou tlačiarňou a skener. Okrem toho môžete získať fotolampy a slnečník na rozptyl svetla. Vo svojej práci budete potrebovať špecializovaný softvér (predovšetkým Adobe Photoshop), ako aj nábytok pre vaše pracovisko a pre pohodlie návštevníkov - stôl, stoličky, vešiaky a zrkadlo.

3

Aby reklamná agentúra prilákala zákazníkov, umiestnite v reklamnej agentúre označenie a stĺpiky - keď človek hľadá miesto, kde by mohol na fotografii nasnímať fotografiu, najprv najprv vyhľadá zodpovedajúce znamenia očami. Bude tiež efektívne tlačiť a distribuovať letáky v blízkosti vášho foto štúdia. Reklama na internete a tlačených médiách v prípade služby „fotografia na dokumentoch“ sa považuje za neúčinnú.

4

Nájdite jedného alebo dvoch operátorov zmeny, ktorí budú pracovať vo vašom fotografickom štúdiu. Ak budete fotografovať ľudí sami, potom vám bude stačiť iba jeden „pracovník na zmeny“, ale ak sa budete zaoberať iba organizačnými záležitosťami, musíte najať dvoch zamestnancov, pokiaľ možno motivovať nielen mzdou, ale aj percentuálnym podielom denných príjmov.

Venujte pozornosť

Aby ste minimalizovali riziká a zvýšili príjem z vášho podnikania, nevytvárajte samostatný bod, ale celú sieť fotografických salónov v rôznych častiach mesta.

Užitočné rady

Okrem najobľúbenejšej služby „fotografie pre dokumenty“ sa pokúste ovládnuť čo najviac ďalších „fotografických služieb“ - tlačiť fotografie, digitalizovať a obnovovať staré fotografie, prijímať objednávky na vytvorenie hrnčekov s konkrétnou fotografiou.

Odporúčaná