obchodné

Ako otvoriť obchod s autodielovami

Ako otvoriť obchod s autodielovami

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl
Anonim

Predaj autodielov sa považuje za ziskový a ziskový druh podnikania - počet majiteľov automobilov neustále rastie a autá často potrebujú opravy. Konkurencia na tomto trhovom výklenku je však dosť vysoká, takže je potrebné všetko dôkladne vypočítať.

Image

Návod na použitie

1

Budete musieť nájsť vhodnú miestnosť - je žiaduce, aby bol sklad a obchod v blízkosti, aby sa znížili náklady na dopravu. Pozrite sa medzi dokončenými budovami a zamerajte sa na terén - bude dobré, ak sa váš obchod nachádza na jednej z hlavných diaľnic v meste, ďaleko od potenciálnych konkurentov. Ihneď stanovte potrebné množstvo na opravu maloobchodných priestorov.

2

Preskúmajte trh s autodielovami. Musíte zistiť, ktoré linky sú veľmi žiadané, či existujú objednávky na exkluzívny tovar - urobte malý marketingový prieskum.

3

Rozhodnite sa o forme podnikania - ak pracujete iba s jednotlivcami, je výhodnejšie dohodnúť si individuálny obchod. Pri plánovaní dodávky zariadení pre podniky budete musieť otvoriť spoločnosť LLC kvôli jednoduchosti a transparentnosti vzájomného vyrovnania.

4

Získajte všetky potrebné povolenia a dokončite doklady o obchode. Všetky osvedčenia a povolenia musia byť získané skôr, ako otvoríte svoje dvere prvému kupujúcemu.

5

Kúpiť obchodné vybavenie. Potrebujete vhodné vitríny, stojany, stojany na reklamné vybavenie, pokladňu, pracovné počítače pre manažérov. Urobte všetku potrebnú komunikáciu - telefón, internet, aby vaši zamestnanci mohli rýchlo spracovať objednávky.

6

Sortiment tovaru v závislosti od dopytu. Začnite s lacnými náhradnými dielmi, ktoré vám umožnia nadviazať počiatočné obraty - študujte potenciálnych dodávateľov, nadviazajte kontakty s nimi, získajte najlepšie ceny a dodacie podmienky. Je užitočné spolupracovať s dvoma alebo tromi veľkými dodávateľmi, ktorí môžu poskytovať preferenčné podmienky, poskytovať reklamné materiály, podporné zľavy a bonusy. Všetkých ostatných možno považovať za dodávateľov jednorazovej objednávky exkluzívneho tovaru.

7

Vyzdvihnite zamestnancov. Budete potrebovať poradcovských manažérov, pokladníka, prepravcov, účtovníkov, nákupných manažérov a riaditeľov obchodov. Spočiatku môžete zamestnancov trochu zredukovať tým, že vybavíte jedného zamestnanca viacerými zodpovednosťami - zvýšením objemu obchodovania otvoríte ďalšie voľné pracovné miesta.

8

Začnite reklamu pomocou marketingových krokov - nízke ceny, zľavový systém, propagácie atď.

Odporúčaná