obchodné

Ako otvoriť hudobný obchod

Ako otvoriť hudobný obchod

Video: AKO OTVORIŤ INVESTIČNÝ ÚČET u brokera Lynx - Celý postup krok za krokom 2024, Júl

Video: AKO OTVORIŤ INVESTIČNÝ ÚČET u brokera Lynx - Celý postup krok za krokom 2024, Júl
Anonim

Predaj hudobných nástrojov a súvisiaceho vybavenia je pomerne špecifický, ale sľubný obchod. Otvorenie hudobného obchodu si bude vyžadovať značné náklady, z dôvodu dopytu po týchto produktoch a podcenenia trhu sa však vaše investície môžu vyplatiť veľmi rýchlo.

Image

Budete potrebovať

  • - balík dokumentov na registráciu ako IP alebo LLC;

  • - priestory pre obchod;

  • - obchodné vybavenie (pokladňa, výlohy).

Návod na použitie

1

Určite budúci sortiment, kritériá na výber priestorov pre obchod budú závisieť od neho. Hudobný obchod spravidla predstavuje niekoľko druhov akustických a digitálnych nástrojov, ich príslušenstvo, ako aj zvukové a osvetľovacie zariadenie. Môžete sa obmedziť na predaj napríklad iba gitár a príslušenstva, čím ušetríte na ploche obchodu. Nezabúdajte však, že čím širší sortiment, tým viac kategórií kupujúcich môžete prilákať.

2

Nájdite miestnosť, kde otvoríte obchod. Otvorenie skladu hudobných nástrojov a zvukových zariadení si zvyčajne vyžaduje priestrannú izbu, pretože nástroje ako napríklad klavír zaberajú veľa miesta. Okrem toho by kupujúci mali mať možnosť prísť a vyskúšať, ako nástroj znie. Miestnosť pre hudobný obchod nemusí byť v obchodnom centre, môžete si prenajať samostatný pavilón, ale na preplnenom mieste s pohodlným parkovaním.

3

Po určení sortimentu a výbere miestnosti vydajte všetky potrebné dokumenty. Ak otvárate obchod prvýkrát, mali by ste poveriť navrhovaním balíka dokumentov právnu alebo účtovnícku firmu. Formálne postupy môžu trvať veľa času, byť na to pripravené.

4

Po registrácii ako samostatného podnikateľa alebo LLC si kúpte potrebné obchodné vybavenie (registračná pokladňa, vitríny, stojany) a vyhľadajte dodávateľov výrobkov. Po porovnaní pracovných podmienok vyberte tých, s ktorými plánujete spolupracovať. Dôležitým bodom zmluvy môže byť schopnosť pracovať na objednávku; Toto je obzvlášť dôležité, ak je plocha budúceho obchodu pomerne malá.

5

V oblasti predaja hudobných nástrojov hrá dôležitú úlohu dostupnosť kvalifikovaných predajcov, a preto pristupujte k výberu predajných pracovníkov so zvláštnou zodpovednosťou. Po prvé, predajca v hudobnom obchode musí mať zručnosti, aby mohol hrať na akýkoľvek nástroj a porozumieť značkám, a po druhé, musí mať spoločenské schopnosti a dobrú vôľu. Pri prijímaní zamestnancov nezabudnite na upratovačku, ochranku (ak plánujete otvoriť veľký obchod), účtovníka.

Venujte pozornosť

Ak plánujete predávať veľké nástroje (klavíry, klavíry), ďalším plusom bude dostupnosť doručovacích služieb v meste.

Užitočné rady

Ak chcete inzerovať hudobný obchod a prilákať nových zákazníkov, použite metódy, ako je organizácia autogramiád, koncertov, prenájom jednotlivých nástrojov alebo zariadení. Výhodou je aj to, že máte vlastný internetový obchod.

Ako otvoriť hudobný obchod

Odporúčaná