obchodné

Ako otvoriť svoj vlastný kaderník

Ako otvoriť svoj vlastný kaderník

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl
Anonim

Vlastné podnikanie je skvelou voľbou pre rozvoj vašich schopností, schopnosť konečne ukončiť unavenú prácu a vyskúšať niečo nové. Okrem toho môže ísť o prvý krok k bohatstvu. Jedným z druhov podnikov s najmenším rizikom je vlastný kozmetický salón.

Image

Návod na použitie

1

Napriek veľkému počtu miest, ktoré ponúkajú kadernícke, kozmetické a manikúrne služby, sa k procedúram často dostanete len na základe dohody, čo znamená pomerne veľký dopyt po týchto činnostiach. Začať otváranie vlastného salónu krásy je prieskum trhu a výber správneho miesta. Okrem toho je lepšie okamžite presne pochopiť, aké služby plánujete poskytovať, pretože to závisí od postupu registrácie a udeľovania licencií, ako aj od požadovanej oblasti a sady vybavenia.

2

Pokiaľ ide o umiestnenie salónu, majte na pamäti, že to nemôže byť obývacia izba, to znamená umiestniť kaderníctvo v byte, bude potrebné ho odstrániť z bytového fondu. Okrem toho sa kozmetický salón nesmie umiestňovať v suteréne, polosuteréne, priestoroch bez komunikácie a samostatnej ventilácie. Plocha pracoviska prvého zamestnanca by mala byť najmenej 14 metrov štvorcových, zvyšok - 7 metrov. Prirodzene sa musia dodržiavať všetky hygienické normy.

3

Po rozhodnutí o druhoch činností a mieste pokračujte v registrácii podniku. Pre kozmetický salón je vhodná registrácia ako samostatný podnikateľ alebo spoločnosť s ručením obmedzeným. Potom musíte zvoliť druhy činností na daňovom úrade a získať povolenie na otvorenie salónu od hygienicko-epidemiologických a hasičských úradov. Upozorňujeme, že niektoré služby, ktoré poskytnete, môžu podliehať povinnej licencii.

4

Po zistení právnej zložky sa môžete presunúť k vybavovaniu pracovných miest a náboru zamestnancov. Nezabudnite, že poskytovanie domácich služieb, medzi ktoré patria kaderníci, vyžaduje certifikované vybavenie. Certifikáty sa požadujú aj pri dodávkach. Pokiaľ ide o zamestnancov, podľa zákona by v kaderníckom salóne mali byť najmenej dvaja pracovníci so špecializovaným „kaderníkom“. Všetci zamestnanci musia mať osobné lekárske záznamy s pracovným povolením.

5

Nezabudnite na potrebu inzerovať svoj salón, najmä na začiatku. Ak očakávate, že väčšina vašich zákazníkov budú obyvatelia jedného mikroregiónu, mali by ste sa dohodnúť so správcovskou spoločnosťou na možnosti inzercie vo výťahoch a vchodoch. Svetlé znamenie a billboard pomôžu zákazníkom orientovať sa a zľavy a propagácie pritiahnu nových návštevníkov, z ktorých mnohí sa stanú pravidelnými zákazníkmi vášho salónu.

Odporúčaná