obchodné

Ako otvoriť cestovnú kanceláriu na Ukrajine

Ako otvoriť cestovnú kanceláriu na Ukrajine

Video: Seminár PROXENTA 2020 2024, Júl

Video: Seminár PROXENTA 2020 2024, Júl
Anonim

Podnikanie v oblasti cestovného ruchu vrátane Ukrajiny sa považuje za oblasť, v ktorej je možné začať činnosť s relatívne malými finančnými prostriedkami. Táto úloha je tiež uľahčená skutočnosťou, že podľa súčasných ukrajinských zákonov nie je potrebné získať licenciu na tento druh činnosti. A hoci konkurencia v tejto oblasti je vysoká, existuje šanca na úspech s primeraným prístupom.

Image

Budete potrebovať

  • - kancelárske priestory (možno si prenajať);

  • - osvedčenie o štátnej registrácii spoločnosti alebo obchodného subjektu - fyzickej osoby (ukrajinský analóg jednotlivého podnikateľa);

  • - dohody s cestovnými kanceláriami;

  • - webová stránka;

  • - najmenej 2 až 3 telefónne linky.

Návod na použitie

1

Vyberte si priestor pre budúcu cestovnú kanceláriu. Aj keď sa spravodlivý podiel zájazdov nakupuje bez návštevy cestovnej kancelárie - prostredníctvom internetu alebo telefonicky - nemali by ste zľavniť tých, ktorí chcú navštíviť vašu kanceláriu. Pre potreby malej agentúry stačí jedna miestnosť na dve až štyri pracovné miesta. Dôležitý je reprezentatívny vzhľad a vhodné umiestnenie. Pre klienta by malo byť pohodlné dostať sa k nemu verejnou dopravou aj autom. Dôležitá je aj otázka parkovania. Za rovnakých okolností (a ceny zájazdov sú rovnaké) si turista vyberie spoločnosť, v ktorej kancelárii je pre neho výhodnejšia.

2

Venujte osobitnú pozornosť telefonovaniu vo svojej kancelárii. Počet telefónnych liniek by sa mal rovnať počtu zamestnancov v kancelárii. Veľmi dôležitá je schopnosť uchovávať telefónne čísla spoločnosti v prípade premiestnenia. Ideálnou možnosťou sú pevné čísla, mobilné čísla spôsobujú menšiu dôveru v klienta. Priame mestské mobilné čísla by sa preto mali používať iba ako posledná možnosť: ľahko sa dajú rozpoznať pomocou množiny čísel.

3

Po vyriešení problému v kancelárii pokračujte v registrácii spoločnosti. Pri možnosti obchodného subjektu - fyzickej osoby - je to jednoduchšie, keďže táto je registrovaná na adrese registrácie, spoločnosť potrebuje aj právnu adresu. Postup štátnej registrácie spoločnosti alebo podnikateľa je pomerne rozsiahly a zaslúži si osobitnú úvahu. Hlavná vec - nezabudnite zaradiť cestovnú kanceláriu medzi kódy hospodárskej činnosti.

4

Prijímať zamestnancov. Aj keď máte rodinný podnik, do ktorého sú priamo zapojení členovia rodiny, aspoň jeden asistent nebude zbytočný, najmä so skúsenosťami z práce v cestovnom ruchu. Vzhľadom na špecifiká podnikania je dôležitá spoločenská a stresová tolerancia: medzi zákazníkmi sú často rozmarní, vyberaví a niekedy dokonca úprimne nevyhovujúci ľudia.

5

Vyberte cestovných kancelárií, ktorých zájazdy budete predávať. Ak to chcete urobiť, preštudujte si recenzie turistov a prípadne cestovných kancelárií. Keďže sa chystáte predať produkt niekoho iného, ​​na kvalitu, ktorú nemôžete ovplyvniť, je mimoriadne dôležitá spoľahlivosť jeho dodávateľa. Napokon sa ocitnete pred nespokojným turistom a pravidelní zákazníci by sa mali časom stať základom vášho príjmu. Spočiatku nepočítajte s veľkými províziami cestovných kancelárií - v priemere to predstavuje 8 - 10% z ceny zájazdu. Ale s dobrým predajom sa jeho veľkosť môže výrazne zvýšiť.

6

Vytvorte si webovú stránku cestovnej agentúry, lepšie s pomocou odborníkov. Malo by byť pohodlné, mať atraktívny dizajn. Online objednávkový systém pre zájazdy nebude zbytočný, ale ak sú k dispozícii, vaši manažéri musia na každú objednávku okamžite reagovať. Pri vytváraní a propagácii stránok je najlepšie vyhľadať pomoc odborníkov, ktorí zaistia bezproblémové fungovanie tohto výkonného nástroja predaja. Podľa potreby rýchlo aktualizujte informácie na webe. Ak zastarané informácie poškodia váš obraz. Ak je to možné, zverte túto prácu jednotlivcovi. Je možné, že na voľnej nohe, ale zodpovedný a spoľahlivý.

7

Zvážte reklamnú stratégiu. Vaša aktivita by mala sprevádzať vašu činnosť od úplného začiatku. Pravidelne uverejňujte v populárnych médiách, na navštívených fórach, používajte vývesné štíty, stojany s informáciami o prehliadkach atď. Pri umiestňovaní kancelárie v obytnej štvrti (stávka na postupnú dostupnosť domu potenciálneho klienta môže priniesť ovocie s primeraným pracovným harmonogramom) môžu byť efektívne letáky distribuované na okolitých preplnených miestach a distribuované prostredníctvom poštových schránok. V prvých dňoch po otvorení môžu byť užitočné rôzne propagácie, ktoré priťahujú klienta. Napríklad výrazná zľava na vízovú pomoc. Okamžite informujte potenciálnych zákazníkov o zľavách a propagačných akciách, ktoré ohlásili cestovné kancelárie.

Odporúčaná