ostatné

Ako prepravovať výrobky podliehajúce skaze

Ako prepravovať výrobky podliehajúce skaze

Video: Ako si vybrať omega-3? | GymBeam | Fitness Academy 2024, Júl

Video: Ako si vybrať omega-3? | GymBeam | Fitness Academy 2024, Júl
Anonim

Výrobky podliehajúce skaze sa môžu prepravovať takmer všetkými typmi vozidiel. Počas prepravy pri každom druhu prepravy však musia byť splnené určité podmienky, ktoré zaručia bezpečnosť a čerstvosť výrobkov.

Image

Všetky výrobky, ktoré sa v krátkom čase môžu pokaziť, je možné rozdeliť na určité typy:

1) Živé rastliny. Do tejto skupiny patria sadenice a čerstvé kvety.

2) Výrobky živočíšneho pôvodu patria do tejto skupiny hydina a živočíšne mäso, ryby, mlieko a vajcia.

3) Pestované produkty so štruktúrou rastlín, do tejto skupiny patria bobule a ovocie, zelenina, huby.

4) Medzi výrobky získané počas spracovania patria syry, tuky, mliečne výrobky, párky, mrazená zelenina a ovocie.

Ak žiadate o prepravné služby pre prepravnú spoločnosť, musíte poskytnúť dopravné prostriedky na prepravu výrobkov rýchlo podliehajúcich skaze, ktoré musia spĺňať nevyhnutné hygienické a hygienické normy.

Pred naložením výrobkov podliehajúcich skaze musí odosielateľ skontrolovať súlad technických charakteristík chladničky, ako aj súlad teplotného režimu. Ukazovatele teploty sa nevyhnutne zaznamenávajú do osobitného hárku kontrol teploty nákladu.

Pred prepravou je potrebné monitorovať nádobu, v ktorej sú výrobky umiestnené, musí byť trvanlivá a čistá, nemá mať cudziu vôňu. Zelenina a ovocie by sa mali prepravovať iba v zabalenej forme a ako kontajnery je potrebné používať škatule špeciálne upravené spoločnosťou GOST. Zelenina a ovocie, ktoré sa majú prepravovať, sú pevne zabalené v obale tak, aby sa nebili a neotierali. Okrem toho sa plody musia baliť z hľadiska zrelosti a druhov odrôd.

Odosielateľ tovaru podliehajúceho skaze musí predložiť prepravný tovar, ktorý spĺňa určité požiadavky. Zelenina a ovocie by sa mali posielať iba čerstvé, suché, nemali by byť kontaminované a mať mechanické poškodenie. Napríklad čerešne a višne sa musia prekladať iba vtedy, ak majú stopku.

Údeniny a údené mäso sa prepravujú v špeciálnych škatuliach s medzerami. Prsia a morky majú ochrannú vrstvu, takže sa prepravujú v hustej krabici. Vták sa prepravuje chladený alebo mrazený v škatuliach, pričom musí byť úplne vypitvaný.

Iba prísne dodržiavanie pravidiel prepravy zabezpečí, že výrobky zostanú čerstvé a nezhoršujú sa skôr, ako sa dostanú do obchodov.

Odporúčaná