Obchodná komunikácia a etika

Ako napísať dohodu

Ako napísať dohodu

Video: Čo má obsahovať pracovná zmluva? 💼 | Zmudri.sk 2024, Júl

Video: Čo má obsahovať pracovná zmluva? 💼 | Zmudri.sk 2024, Júl
Anonim

V prípade rozdelenia majetku, výplaty výživného atď. Sa medzi sporovými stranami môže dospieť k zmieru. Takáto dohoda si vyžaduje právnu registráciu. Ak ste napríklad súhlasili s rozdelením bytu, bude to uvedené iba v názve dokumentu.

Image

Návod na použitie

1

Pokúste sa konflikt vyriešiť bez toho, aby ste sa obrátili na súd. Ak ste sa dohodli na všetkých bodoch pokročilých požiadaviek, choďte na notársku verejnosť, v notárskych kanceláriách existujú špeciálne služby na spracovanie dokumentov. Dajte mi návrh na dohodu. Zapíšu vám ho za poplatok. Vzor dohody o urovnaní si môžete stiahnuť sami z internetu, napísať svoj vlastný obrázok a potom ho uistiť notárom.

2

V dohode zmluvné strany uvádzajú kroky, ktoré sa zaväzujú vykonať vo vzťahu k sebe navzájom. Napríklad pri rozdelení majetku po rozvode manžel opustí svoju polovicu a manželka sa naopak zaväzuje nepodávať výživné na dieťa. Pri príprave dohody nezabudnite vziať do úvahy všetky nuansy. Po tomto konaní sa nemôžete odvolať na súd.

3

Ak nemôžete dospieť k vzájomnej dohode sami, žalovajte. Sudca zistí možnosť prípravy dohody v rámci prípravy na súdne konanie. Dohodnúť sa môžete počas pojednávania prípadu, vo fáze výkonu súdneho rozhodnutia, počas odvolacieho konania. V tomto prípade je kontrola zákonnosti dohody o urovnaní súdu. Zmluvné strany počas zasadnutia ústne vyjadria svoje podmienky. Tieto požiadavky sú zaznamenané v protokole a podpísané žalobcom a odporcom. Pri uzatváraní dohody na súde sa strany môžu dohodnúť na úhrade právnych nákladov a výdavkov za pomoci právnika. Na základe protokolu sudca rozhoduje o uzavretí dohody o urovnaní. Mierová dohoda má platnosť exekučného dokumentu. Podpisom sa strany dohodli na podmienkach, za ktorých bude tento problém vyriešený, a v tomto prípade si navzájom odmietajú akékoľvek nároky.

Odporúčaná