rozpočtovanie

Ako získať štátnu podporu pre malé podniky

Ako získať štátnu podporu pre malé podniky

Video: Q & A with GSD 037 with CC 2024, Júl

Video: Q & A with GSD 037 with CC 2024, Júl
Anonim

Hlavná otázka, ktorá vzniká pre začínajúcich podnikateľov, je finančná. Kde môžem získať počiatočný kapitál, ak existuje dobrý podnikateľský nápad, sily na jeho vykonanie, energia a ľudia, ktorí mu pomôžu? Mnohí odmietajú myšlienku založenia vlastného podniku práve z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov na jeho rozvoj. Mnohí veria, že bez ich vlastných investícií nemôže prísť nič. Nemali by sme však zabúdať, že štát dnes aktívne podporuje začínajúcich podnikateľov. Kontaktovaním centra zamestnanosti môžete získať štátnu podporu pre malé podniky.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete získať štátnu podporu pre malé podniky, musíte získať štatút nezamestnaného. Ak to chcete urobiť, kontaktujte službu zamestnanosti v mieste registrácie, zaregistrujte sa ako nezamestnaný a počkajte asi dva týždne. Ak v tomto období nenájdete vhodné pracovné miesta, bude vám udelený status nezamestnanosti. Potom môžete poberať dávky v nezamestnanosti každý mesiac alebo vám bude ponúknutá samostatná zárobková činnosť ako otvorenie samostatného podnikateľa alebo právnickej osoby.

2

Po získaní nezamestnanosti sa podrobte psychologickému testovaniu, aby ste boli pripravení na podnikanie. Na základe výsledkov tohto testu vydá Úrad práce predbežné rozhodnutie o udelení alebo neudelení dotácie na rozvoj malých podnikov, takže tento test urobte čo najzávažnejšie. Pred absolvovaním testu si dajte dostatok spánku, buďte čo najúprimnejší a najzávažnejší. Týmto spôsobom budete testovaní na pripravenosť na začatie vlastného podnikania z hľadiska psychológie a znalostí ekonomických základov.

3

Ak znalosti v oblasti podnikania nestačia, ale psychicky ste pripravení začať podnikať, budete požiadaní o absolvovanie odbornej prípravy v ktorejkoľvek miestnej vzdelávacej inštitúcii, kde vás naučia základy účtovníctva, práce s personálom a ďalšie zručnosti potrebné pre podnikateľa. Školenie je bezplatné, pretože štát má záujem o rozvoj malého podnikania a je pripravený pomôcť mu rásť.

4

Ďalším krokom je vypracovanie podnikateľského plánu a jeho ochrana pred hostiteľskou komisiou. Služba zamestnanosti vám poskytne vzorový obchodný plán, ktorý vám tiež povie o základných požiadavkách. Podnikateľský plán bude musieť podrobne opísať všetky náklady, ktoré sú plánované v prvých mesiacoch po otvorení vlastného podniku. Tento podnikateľský plán bude potrebné chrániť pred poverením niekoľkých ľudí. Najjednoduchším spôsobom je získať dotáciu na začatie podnikania v poľnohospodárstve a v sociálne významných oblastiach. Ak komisia schváli váš podnikateľský plán, dostanete dotáciu vo výške 58 800 rubľov a náhradu za štátne poplatky zaplatené za registráciu právnickej osoby alebo ako samostatného podnikateľa.

Venujte pozornosť

Činnosti podniku otvorené s podporou Centra zamestnanosti by sa mali vykonávať najmenej jeden rok. Ak sa spoločnosť zavrie skôr, dotácia bude musieť byť vrátená v plnej výške.

Užitočné rady

Ak si najmete osobu, ktorá je tiež zaregistrovaná na úrade práce, výška dotácie sa zdvojnásobí.

Odporúčaná