obchodné

Ako získať licenciu súkromnej bezpečnostnej stráže

Ako získať licenciu súkromnej bezpečnostnej stráže

Video: OPS103 Securing your Hybrid environment – Part 2 - Azure Sentinel 2024, Júl

Video: OPS103 Securing your Hybrid environment – Part 2 - Azure Sentinel 2024, Júl
Anonim

Ministerstvo vnútra Ruska v snahe sprísniť kontrolu nad činnosťou bezpečnostných spoločností a zlepšiť kvalitu poskytovaných služieb sprísnilo požiadavky na získanie povolení udeľujúcich právo na prácu v bezpečí. Tieto požiadavky nadobudli účinnosť 1. januára 2011, čo viedlo k tomu, že získanie licencie sa stalo finančne náročnejším a náročnejším.

Image

Návod na použitie

1

Súkromnou strážou môže byť občan Ruskej federácie, ktorý dosiahol vek 18 rokov a nemá záznam v registri trestov. Tí, ktorí chcú pracovať v bezpečnostných štruktúrach, musia najskôr navštíviť licenčné oddelenie okresného policajného zboru v mieste registrácie. Tam uveďte, aké dokumenty sú potrebné na získanie licencie. V právnych predpisoch nie sú stanovené jednotné požiadavky.

2

Budúci ostraha bude musieť podstúpiť lekársku komisiu, kde vás odborníci vyhodnotia z hľadiska stupňa vhodnosti pre prácu v stráži. V prípade úspešného absolvovania provízie, ktorú tvoria 4 lekári, dostanete príslušný certifikát. Toto osvedčenie je cestou k prijatiu práva na prácu so zbraňami. Nemá zmysel kupovať lekársky certifikát za peniaze, v budúcnosti to môže viesť k strate práva na prácu v bezpečí. Budete tiež musieť podstúpiť povinný postup odtlačkov prstov, t. prejsť odtlačkami prstov.

3

Po zhromaždení všetkých potrebných dokumentov si môžete začať vyberať školu bezpečnostných strážcov. Hlavnou podmienkou je, že škola musí mať licenciu na výcvik bezpečnostných hliadok. Inak stratíte čas a peniaze. Náklady na vzdelávanie v rôznych školách sa môžu značne líšiť. Cena tiež závisí od kvalifikačnej kategórie, ktorú chcete získať: čím vyššia je kategória, tým vyššia je cena. Vysoké postavenie v dlhodobom horizonte umožňuje získať veľkú prácu za prácu.

4

Po ukončení kurzu a úspešnom zložení skúšok v škole dostanete osvedčenie o ukončení a diplom. Potom zložíte skúšku na políciu. Na základe jeho výsledkov vám bude pridelená jedna zo štyroch kvalifikačných kategórií. Pri skúške musíte preukázať vedomosti o teoretickej a praktickej časti bezpečnostných činností. Vyžaduje sa tiež znalosť pravidiel práce so zbraňami a osobitných prostriedkov. Po získaní bezpečnostného certifikátu máte právo začať hľadať prácu v bezpečnostných štruktúrach.

Odporúčaná