management

Ako získať licenciu na požiarny poplach

Ako získať licenciu na požiarny poplach

Video: Hasič Sam Hasičská stanica dvojité otváranie - Znak v porovnaní s SIMBA hasičov 2024, Júl

Video: Hasič Sam Hasičská stanica dvojité otváranie - Znak v porovnaní s SIMBA hasičov 2024, Júl
Anonim

Získanie licencie na inštaláciu, opravy a údržbu automatických požiarnych systémov a automatických hasiacich systémov je pomerne časovo náročný proces. Ak sa rozhodnete pre založenie vlastnej spoločnosti, ktorá bude vykonávať tento druh práce, alebo ak sa rozhodnete pre zamestnancov ustanoviť oddelenie, ktoré bude zodpovedné za výrobu tohto druhu činnosti, musíte urobiť nasledovné.

Image

Budete potrebovať

  • - vybavenie;

  • - Pomoc.

Návod na použitie

1

Určite pre svoju spoločnosť typy automatických požiarnych systémov a automatických hasiacich systémov, ktoré namontujete a udržujete vo svojich činnostiach.

2

Pripravte si osvedčenie o vašom materiálnom a technickom základe, v ktorom sú uvedené podrobnosti o všetkých dostupných strojoch a mechanizmoch, s uvedením ich nomenklatúry a množstva na vykonanie objemu plánovanej práce. Najdôležitejšie je mať na pamäti, že posúdenie zhody materiálovej a technickej základne s plánovanými druhmi práce a ich primeranosti by sa malo vykonať iba vo fáze prípravy aktu, čo naznačuje posúdenie vášho súladu s licenčnými požiadavkami a podmienkami.

3

Premýšľajte a predstavte si svoj systém na monitorovanie kvality vykonanej práce. V takom prípade môžete predložiť: kópie Príručky kvality pre použité zariadenia; svojvoľné osvedčenie, ktoré bude obsahovať formy kontroly kvality (vstupné, prevádzkové a výstupné) podpísané vami, s použitím príslušných dokumentov.

4

Podajte a odošlite žiadosť licenčnému úradu (v súlade s právnymi predpismi platnými v tejto krajine v tejto organizácii by sa vám mala poskytnúť skutočná pomoc, ak chcete získať licenciu). Poskytnite tiež informácie o kvalifikáciách vašich zamestnancov, ktorí sa budú podieľať na týchto typoch prác a služieb.

5

Na overenie kvalifikácie vašich zamestnancov, ktorí vykonávajú inštaláciu a údržbu automatických požiarnych systémov a automatických hasiacich systémov, musíte skontrolovať, či majú vysokoškolské alebo stredoškolské vzdelanie. Nezabudnite skontrolovať svoje pracovné skúsenosti v orgánoch štátnej hasičskej služby Ministerstva mimoriadnych udalostí Ruska (ich pracovné skúsenosti by mali byť od piatich rokov).

Venujte pozornosť

Pamätajte, že polovica zamestnancov, ktorých zamestnávate, aby ste získali licenciu na tento typ činnosti, musia pracovať najmenej tri roky a lehota na absolvovanie ich kurzov ďalšieho vzdelávania by nemala presiahnuť päť rokov.

získanie preukazu pre požiarny poplach

Odporúčaná