Druhy činností

Ako získať licenciu na všetky stavebné práce

Ako získať licenciu na všetky stavebné práce

Video: Viete, ako rýchlo získať prácu po štúdiu na Stavebnej fakulte? 2024, Júl

Video: Viete, ako rýchlo získať prácu po štúdiu na Stavebnej fakulte? 2024, Júl
Anonim

Je potrebné získať povolenie na všetky stavebné práce vykonávané spoločnosťou v súlade s požiadavkou federálneho zákona č. 128-FZ z 08.08.2001. „O licencovaní určitých druhov činností.“ Podľa zoznamu, ktorý je k nemu pripojený, udeľovanie licencií podlieha stavebným prácam na projektovaní a výstavbe budov a stavieb, inžinierskym prieskumom.

Image

Návod na použitie

1

Jediným orgánom, ktorý je v súčasnosti štátom oprávnený vydávať stavebné povolenia na všetky typy činností, je ROSSSTROY. Vydáva personalizované formuláre licencií, v ktorých sú uvedené mená všetkých užívateľov licencie s ich DIČ, číslo licencie v registri štátnych licencií, registračná adresa a informácie o licenčných podmienkach. Licencia okrem toho uvádza druhy práce, na ktoré tento dokument dáva nadobúdateľom licencie právo.

2

Zvážte otázku, či vaša spoločnosť skutočne potrebuje licenciu na vykonávanie všetkých druhov stavebných prác - táto úloha veľmi komplikuje podmienky na získanie licencie. K dispozícii by mali byť odborníci s diplomami potvrdzujúcimi kvalifikáciu a schopnosť vykonávať všetky činnosti uvedené v klasifikátore. Okrem toho sa vyžaduje potvrdenie, že aspoň v prenájme máte vhodné špeciálne vybavenie.

3

Ak ste si istí, že je potrebné získať iba takúto licenciu, nezabudnite, že všetci odborníci vašej spoločnosti musia mať špeciálne stavebné vzdelanie a najmenej 50% z nich má vyššiu špecializáciu. Okrem toho potrebujú najmenej 3 roky praxe v stavebníctve.

4

Na vykonávanie špeciálnych prác - elektrických alebo inštalatérskych, potrebujete tiež špeciálne vzdelanie pre zamestnancov vašej spoločnosti. Ďalšou požiadavkou je, aby všetci zamestnanci spoločnosti mali doklady potvrdzujúce, že absolvovali kurzy ďalšieho vzdelávania, a to najneskôr 5 rokov pred dátumom predloženia dokumentov licenčnému centru.

5

Upozorňujeme, že ak chcete získať licenciu na všetky stavebné práce, musíte mať kanceláriu, v ktorej sa nachádza vaša organizácia, alebo aspoň prenajať od vlastníka. Táto kancelária musí mať pevný telefón.

6

Formálne, aby ste získali licenciu, musíte zaplatiť štátnu povinnosť vo výške 300 až 1000 rubľov, pripraviť dokumenty potvrdzujúce štátnu registráciu vašej spoločnosti a skutočnosť, že je zaregistrovaná na daňovom úrade, ako aj zhromažďovať informácie o personálnom zložení vašich zamestnancov, dostupnom vybavení a implementovanom v podnikovom systéme riadenia a kontroly kvality.

7

V skutočnosti však budete musieť platiť aj za zmluvné služby Federálneho licenčného centra, ktoré môžu dosahovať niekoľko desiatok tisíc rubľov. Toto stredisko prijíma dokumenty od žiadateľov, kontroluje a kontroluje správnosť vyplnenia potrebných dokumentov, konzultuje, generuje a ukladá licencované súbory. Obráťte sa na územné licenčné stredisko s vyhlásením o registrácii preukazu, uzavrite s ním dohodu o poskytovaní služieb, platte zaň, ako aj o školeniach a skúškach zamestnancov. Potom získate právo vykonávať činnosti uvedené v žiadosti.

Odporúčaná