Obchodná komunikácia a etika

Ako získať pomoc malým podnikom v roku 2017

Ako získať pomoc malým podnikom v roku 2017

Video: OPS106 How to be an AD Hybrid Health Hero 2024, Júl

Video: OPS106 How to be an AD Hybrid Health Hero 2024, Júl
Anonim

Takmer vo všetkých zakladajúcich jednotkách federácie môže novovytvorený malý podnik alebo podnikateľ získať bezplatnú dotáciu na rozvoj svojho podnikania. Jeho maximálna veľkosť a požiadavky na žiadateľov v každom regióne sú odlišné. Všetky potrebné informácie a pomoc pri príprave balíka dokumentov je možné získať v miestnej agentúre pre rozvoj podnikania.

Image

Budete potrebovať

  • - pas;

  • - podnikateľský plán;

  • - základné dokumenty jednotlivého podnikateľa alebo podniku;

  • - ďalšie dokumenty potvrdzujúce, že spĺňate požiadavky na žiadateľov o dotáciu.

Návod na použitie

1

Informácie získané v Agentúre pre rozvoj podnikania vám pomôžu pochopiť, či spĺňate požiadavky na žiadateľov o dotáciu, čo nestačí na ich úplné uspokojenie a či sú nedostatky v tomto prípade odstránené. Tieto informácie môžu byť vaším sprievodcom po akcii.

2

Napríklad v niektorých regiónoch je predpokladom podmienka, ktorá bola v minulosti zaregistrovaná v centre zamestnanosti ako nezamestnaní. Ak v určitých situáciách dôjde k takémuto obmedzeniu, môže mať zmysel formálne uzavrieť existujúcu spoločnosť alebo jednotlivého podnikateľa, zaregistrovať sa ako nezamestnaný a začať podnikať znova a zároveň získať počiatočnú dotáciu z centra zamestnanosti. Môže si to vyžadovať doklad o odbornej príprave v podnikaní, ktorý má svoj vlastný prostriedky na čiastočné financovanie projektu atď. Vo všeobecnosti konajte v súlade so situáciou.

3

Ak neexistujú prekážky pri získavaní dotácie, hlavným dokumentom, na základe ktorého sa rozhodnú, či vám dajú peniaze, bude podnikateľský plán. Pri jeho hodnotení budú venovať pozornosť spoločenskému významu vášho projektu pre región, ale vaše znalosti zvoleného odboru a schopnosť analyzovať a skutočne posúdiť vaše schopnosti neprejdú. Uistite sa, že ste predvedli návrh verzie konzultantovi Agentúry pre rozvoj podnikania, pozorne si vypočuli jeho pripomienky, odstránili ich a preukázali. mu nová možnosť. A tak ďalej až do konca.

4

Potom, v pravý čas (bude vyzvaný aj agentúrou), predložte dokumenty samotnej agentúre alebo miestnemu odboru hospodárskeho rozvoja (v závislosti od regiónu). Je možné, že budete musieť svoj projekt obhájiť pred komisiou. V takom prípade pripravte krátku, ale rozsiahlu prezentáciu, vizuálne materiály, ak je to možné, ukážte vzorky výrobkov.

5

Po prevode peňazí na váš účet buďte pripravení nahlásiť každý cent z dotácie. Mierou cieleného použitia prostriedkov bude váš vlastný podnikateľský plán. Ak môžete byť obvinení z použitia finančných prostriedkov na iné účely, dotácia sa bude musieť vrátiť, preto neuvádzajte dôvod.

Odporúčaná