obchodné

Ako získať počiatočný kapitál

Ako získať počiatočný kapitál

Video: Thomas Piketty: New thoughts on capital in the twenty-first century 2024, Júl

Video: Thomas Piketty: New thoughts on capital in the twenty-first century 2024, Júl
Anonim

Počiatočný kapitál je kľúčovou otázkou pre prežitie podniku. Pre väčšinu začínajúcich podnikateľov jej absencia automaticky končí v podnikaní, pretože nedostatok peňazí vyvoláva pochybnosti o potrebe vyhľadávať a analyzovať podnikateľské nápady, počítať a predpísať podnikateľský plán. Tradične existuje niekoľko hlavných zdrojov financovania začatia podnikania, z ktorých každý má významné výhody aj nevýhody.

Image

Návod na použitie

1

Je celkom možné získať počiatočný kapitál na rozvoj vlastného podnikania. Existuje niekoľko spôsobov, ako získať financovanie a hľadať investorov. Prvou a zrejmou možnosťou sú priatelia, príbuzní, známi. Sú to neprofesionálni investori, ktorí podľa najlepších finančných možností najčastejšie súhlasia s poskytnutím počiatočného kapitálu.

2

Počiatočný kapitál môžete získať vydaním hotovostného úveru v banke. Tento spôsob je už dlho funkčný a známy. Jeho mínus je jeden a dosť vážny. Ak podnik nebude fungovať, potom okrem straty získate aj visiaci úver, ktorý bude musieť byť akýmkoľvek spôsobom zaplatený. Niektoré banky tiež poskytujú možnosť získať pôžičku priamo na začatie podnikania. Potreba zabezpečenia vo forme nehnuteľností často pre začínajúcich podnikateľov však pokrýva všetky výhody tohto produktu.

3

Ďalším smerom pri hľadaní počiatočného kapitálu sú profesionálne investičné spoločnosti (venture), profesionálne (business angels) a neprofesionálni súkromní investori. Záujmy rizikovej spoločnosti sa navyše často obmedzujú na konkrétne úzke odvetvie. A súkromní investori sú podnikatelia a vrcholoví manažéri spoločností, ktorí získali nejaké bohatstvo a v počiatočných fázach sa zaoberajú investíciami do rôznych projektov. Hľadanie týchto ľudí závisí od ich vlastných schopností a pravdepodobne od šťastia. Vo všetkých odvetviach hospodárstva existujú ľudia s peniazmi, ktorí nie sú proti investovaniu do výnosného projektu.

4

Štruktúry štátnej podpory pre malé podniky možno tiež považovať za príležitosť na získanie počiatočného kapitálu. Je známy federálny program samostatnej zárobkovej činnosti obyvateľstva, podľa ktorého môže každá nezamestnaná osoba, ktorá sa rozhodne začať podnikať, dostať dotáciu vo výške približne 60 000 rubľov. Samozrejme, s takým množstvom peňazí je ťažké začať seriózny projekt, ale je celkom možné založiť malú firmu, ktorá dokáže nakŕmiť aspoň podnikateľa.

kde získať počiatočný kapitál

Odporúčaná