ostatné

Ako dať minibus na cestu

Ako dať minibus na cestu

Video: Iggy Azalea - Fancy ft. Charli XCX (Official Music Video) 2024, Júl

Video: Iggy Azalea - Fancy ft. Charli XCX (Official Music Video) 2024, Júl
Anonim

Preprava cestujúcich v meste a jeho okolí môže byť ziskovým podnikom pre podnikateľa, ktorý investoval do vytvorenia svojho vozového parku. Cesta k úspechu v tejto oblasti činnosti spočíva v mnohých problémoch a vážnej zodpovednosti, ale odmenou za ich prekonanie nie je len stabilný príjem, ale aj uvedomenie si užitočnosti vášho záväzku pre spoločnosť.

Image

Budete potrebovať

  • 1. Vozový park zodpovedajúcej triedy (mikrobusy) pozostávajúci z najmenej 5 prepravných jednotiek;

  • 2. Základňa pre váš vozový park so schopnosťou stacionárnej technickej údržby strojov;

  • 3. Ovládače pre prácu na minibusoch, dispečeroch, dojednania s prichádzajúcim účtovníkom;

  • 4. Trasy vyvinuté pre vašu dopravu, dohodnuté s mestským alebo okresným úradom;

  • 5. Licencia na právo vykonávať osobnú dopravu vydaná ministerstvom dopravy.

Návod na použitie

1

Zaregistrujte sa ako samostatný podnikateľ alebo vytvorte právnickú osobu - spoločnosť aj individuálny podnikateľ môžu vykonávať osobnú dopravu. Napíšte podnikateľský plán pre flotilu minibusov, najmä starostlivo vypočítajte všetky nadchádzajúce výdavky (jednorazové a trvalé), ktoré sú spojené s plným fungovaním vášho depa (náklady na samotné autá, poistenie vozidla, benzín, údržbu, umývanie, platy pre vodičov a ostatných zamestnancov, splátky nájomného, základný poplatok za prenájom). Ak ste po tom stále pripravení pokračovať, môžete prejsť od plánovania k podnikaniu.

2

Rozhodnite sa, ktoré mikrobusy použijete pre svoj mikrobus (domáci Gazelles alebo ich importované analógy). Kúpte si najmenej päť áut v rámci lízingovej schémy, inak budete spravidla ďaleko za hranicou ziskovosti. Nájdite vhodné miesto pre základné vybavenie (najlepšie v krajine), pripravte všetko potrebné pre jeho efektívne fungovanie.

3

Začnite hľadať ovládače mikrobusov, vytvorte si personálnu rezervu a okamžite vypracujte schému na vyhľadávanie rámov pre vodiča do budúcnosti. Jeden alebo dvaja dispečeri zvyčajne pracujú v parku, pripravujú autá na odlet, bude tiež potrebné ich najať. Priradenie účtovníctva vašej spoločnosti k odborníkom - môžete kontaktovať spoločnosť, ktorá poskytuje príslušné služby.

4

Starostlivo zanalyzujte štruktúru verejnej dopravy v oblasti, v ktorej chcete pracovať. Pokúste sa v ňom nájsť „slabiny“, ktoré nechávajú príležitosť vstúpiť na trh osobnej dopravy. Buď umiestnite svoju dopravu na existujúce trasy, alebo vytvorte nové, ktoré sa podľa vášho názoru môžu stať predmetom dopytu.

5

Zhromaždite všetky dokumenty o vašej spoločnosti, jej zdaňovaní, kvalifikácii jej zamestnancov, vozidlách a predložte ich ministerstvu dopravy na štátny preukaz. Po jeho obdržaní môžete bezpečne umiestniť svoje mikrobusy na trasy a začať prepravovať ľudí.

Užitočné rady

Uzatvárajte dohody s dôveryhodnými spoločnosťami z vášho pohľadu o poskytovaní služieb údržby vašich automobilov, ich umývaní, ako aj o veľkoobchodných dodávkach benzínu.

Na pokrytie časti vašich mesačných výdavkov umiestnite reklamu na mikrobusy - tento zdroj zisku využívajú takmer všetky dopravné podniky vo veľkých osadách.

  • Ako otvoriť mikrobus: Vaše podnikanie v preprave cestujúcich
  • ako otvoriť minibus

Odporúčaná