nepopulárne

Ako postaviť farmu pre domácich majstrov

Ako postaviť farmu pre domácich majstrov

Video: Ako si vyrobiť: Králik z ponožiek | Príručka pre domácich majstrov 2024, Júl

Video: Ako si vyrobiť: Králik z ponožiek | Príručka pre domácich majstrov 2024, Júl
Anonim

Všeobecne sa uznáva, že v modernom Rusku je poľnohospodárstvo stratovým podnikom. Ale nie chov králikov. Chov králikov je ekonomicky životaschopné povolanie. Starostlivosť o zvieratá je jednoduchá, nevyžaduje veľa času, nie je problém pri zabezpečovaní potravy pre zvieratá. Výsledkom je, že na stole je celoročne chutné chutné mäso po celý rok. A na to všetko stačí postaviť minipoľnohospodársku a chovať králiky.

Image

Návod na použitie

1

Minifarma pre králiky pozostáva zo štyroch buniek v 2 úrovniach, 2 dvojíc, štyroch škôlok sena, 2 krmív s gravitačným krmivom, 2 nápojov s vodou, 2 buniek kráľovnej (s hniezdami), systému na odstraňovanie hnoja a systému ventilácie.

2

Ak chcete vytvoriť rám (základ pre minipoľnohospodársky podnik), použite tyče s prierezom 45 x 90 mm alebo 45 x 40 mm z ihličnatého dreva. Po namontovaní rámu ho opatrne namaľujte nitroal smaltom (biely). Urobte ostatné časti ľahko odstrániteľnými, aby ste ich mohli počas používania ľahko vymeniť.

3

Urobte podrobnosti o seno pre škôlky z vodotesnej preglejky hrubej 7-8 mm. Časti preglejky pripevnite klincami alebo skrutkami k rámu tyčí s prierezom 40 x 45 mm. Škôlky na seno budú okamžite slúžiť ako dvere do cely. Detská postieľka na vnútornej strane je pokrytá galvanizovanou sieťou, v ktorej je článok 25 x 50 mm. Po dokončení montáže natrite vonkajšiu farbu bielym nitro smaltom.

4

Použitím rovnakej technológie vytvorte mlyn na krmivo. Na rám sa používajú tyče s rozmermi 40 x 45 mm, ale všetky drevené detaily musia byť čalúnené cínom, inak ich môžu králiky nahlodať. Pripevnite detaily z preglejky na koľajnicu 20 x 20 mm. Maľovaciu skrinku vymaľte von.

5

Na lištu s rozmermi 20 x 20 mm namontujte diely na pitnú vodu, ale najskôr nalepte všetky vnútorné strany častí alebo pomocou zošívačky pripevnite fóliovú izoláciu, ktorej hrúbka je 4 mm. Podobne si postavte kráľovnú bunku a pôrodnicu. Opatrne natrite obidve tieto miestnosti zvonku aj zvnútra pomocou bieleho nitro-smaltu.

6

Na zber hnoja urobte šišky z lamiel 20 x 20 mm. Zozbierajte ich pomocou nitov, vnútro namaľujte mastencom z olejovej bridlice.

7

Postavte podlahu z lamiel a zakryte ju drvičom z pozinkovaného plechu. Malo by byť ľahko odnímateľné. Postavte farmu na tehlové stĺpy, presne vodorovne. Niektoré z týchto mini-fariem, ktoré sa nachádzajú pod jednou strechou, sa nazývajú prístrešok. Môžete ich zostaviť podľa vlastného uváženia. Uistite sa, že predná strana farmy smeruje na juh. Strecha môže byť zakrytá akýmkoľvek materiálom, môžete tiež pripraviť misky na odtok dažďového vedra. Vykonajte všetky elektrické práce v súlade so všetkými pravidlami a predpismi. Na udržanie požadovanej teploty vody v zavlažovacom mieste (+25 ° C) je potrebný regulátor teploty. Jeden regulátor teploty postačuje pre 30 až 40 mini-fariem.

Odporúčaná