Obchodné riadenie

Ako zvýšiť návratnosť predaja

Ako zvýšiť návratnosť predaja

Video: 7 techník zo psychológie predaja 2024, Júl

Video: 7 techník zo psychológie predaja 2024, Júl
Anonim

Návratnosť tržieb určuje, aký je podiel zisku na výnosoch z činnosti spoločnosti. Iným názvom tohto ukazovateľa je miera návratnosti. Nárast ziskovosti predaja je spôsobený najmä faktormi, ako je zníženie nákladov na tovar, ako aj zvýšenie jeho ceny.

Image

Budete potrebovať

Zručnosti v oblasti ekonomických analýz, finančného výkazníctva.

Návod na použitie

1

Identifikujte faktory, ktoré prispeli k zníženiu ziskovosti predaja vášho produktu. Vykonajte analýzu trhu. Vyskúšajte všetky podobné produkty / služby, ktoré ponúkajú konkurenti. Vzhľadom na skutočnosť, že počet výrobcov sa môže líšiť, upozornite na hlavných výrobcov, ktorí zaujímajú najstabilnejšie pozície na trhu.

2

Reagujte na zmeny, najmä na inovácie, aby váš produkt vyhovoval moderným štandardom a bol požadovaný. Aby ste to dosiahli, uplatňujte primeranú a najdôležitejšiu flexibilnú politiku sortimentu pri výrobe a predaji tovaru / služieb.

3

Vykonajte analýzu finančných aktivít spoločnosti, na základe ktorej určíte, ktoré položky výdavkov možno znížiť. Ak je to možné, znížte výrobné náklady, aby ste zvýšili zisky a ziskovosť predaja. Nezabudnite, že v tomto prípade by nemal dôjsť k zníženiu výnosov z predaja. Alebo zvýšte ceny predaného tovaru / služieb, ak to nemá vplyv na počet zákazníkov, ktorí si ho chcú kúpiť. Spoľahnite sa na súčasnú situáciu na trhu, ako aj na ceny, ktoré sú konkurenti pripravení ponúknuť.

4

Ak spoločnosť vyrába niekoľko druhov tovaru, určte, ktorý z nich je na trhu najviac žiadaný. Zvýšením podielu najúspornejších výrobkov na celkovej štruktúre výrobkov na predaj sa zvyšuje ziskovosť predaja všetkého tovaru / služieb.

Užitočné rady

Priebežne analyzovať ziskovosť predaja, monitorovať úroveň nákladov, ako aj objem predaja tovaru / služieb.

zvýšená ziskovosť z predaja

Odporúčaná