obchodné

Ako ponúknuť produkt na kúpu

Ako ponúknuť produkt na kúpu

Video: OBĽÚBENÉ PRODUKTY 🍀❤️ NA ČO VŠETKO SOM UTRÁCALA? NEĽUTUJEM KÚPU? 🍀 2024, Júl

Video: OBĽÚBENÉ PRODUKTY 🍀❤️ NA ČO VŠETKO SOM UTRÁCALA? NEĽUTUJEM KÚPU? 🍀 2024, Júl
Anonim

Propagácia tovaru a služieb, prezentácie, propagácie a desiatky ďalších obchodných nástrojov sú zamerané na zvýšenie predaja. Pre začínajúceho odborníka z takého množstva obchodných škôl a systémov je ťažké zvoliť si vhodné pracovné metódy.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete predať produkt, nestačí len dobre vysvetliť jeho vlastnosti klientovi. Existuje veľa vedľajších psychologických faktorov, ktoré ovplyvňujú rozhodnutie kupujúceho. Patria sem správanie predávajúceho (zdvorilosť, kompetencia, znalosť rozsahu), vzhľad maloobchodných priestorov, umiestnenie tovaru na police a stojany.

2

Preto pred otvorením skontrolujte, či je tovar umiestnený správne. Ak sortiment vašej predajne obsahuje malé aj veľké výrobky, umiestnite na spodné police väčšie položky a na stredné miniatúrnejšie položky.

3

Ak pracujete v systéme priameho predaja a komunikujete s klientom v neformálnom prostredí pri šálke kávy, položte ho pred seba, aby si ho mohol dobre prezrieť a prečítať všetky potrebné informácie.

4

Ak má osoba záujem o produkt na obchodnom poschodí a nemá námietky proti vašej konzultácii, poskytnite kupujúcemu potrebné informácie o produkte. Ale pre každý typ zákazníka sú najdôležitejšie informácie. Napríklad, ak je osoba stálym zákazníkom vo vašom obchode a už si podobné výrobky zakúpil viac ako raz, má rozsiahle znalosti o svojich vlastnostiach. Preto ho v tomto prípade informujte o načasovaní prijatia tovaru (čerstvé výrobky všetkých odvetví sa vždy oceňujú), povedzte nám o nových výrobkoch, ktoré sú užitočné pri používaní tohto nástroja. A ak kupujúci o produkte nevie takmer nič, poskytnite mu podrobnú a podrobnú konzultáciu.

5

Ako distribútor spoločnosti priameho predaja jasne rozlišujte medzi pracovnými metódami u stálych zákazníkov a u nováčikov. Pri demonštrácii produktu si vytvorte prezentačnú schému so zameraním na rôzne spoločenské a vekové skupiny zákazníkov. Samozrejme môžete použiť tlačené a elektronické materiály, ktoré vám spoločnosť poskytuje, ale váš vlastný systém odosielania informácií zvýši efektívnosť vašej práce. Zároveň nezabudnite, že prezentácie produktov sú potrebné pre stálych aj nových zákazníkov. V prezentácii pre ľudí, ktorí poznajú tento produkt, uveďte nové, zaujímavé skutočnosti, ktoré znovu a znovu podnietia záujem o už známy liek. Keď hovoríte o produkte s neznalou osobou, použite tieto informácie, aby si určite chcel vyskúšať váš produkt.

6

Zlatým pravidlom pre všetkých predajcov je nepredávať tovar, predávať príležitosti. Predstavte si situáciu: návštevník stavebného skladu (klasický ľudový remeselník) dôkladne skúma police s novoprijatým tovarom. Poradte mu napríklad zošívačku na ťahanie čalúneného nábytku. Ale začnite svoj príbeh nie počtom svoriek, rýchlosťou, spoľahlivosťou zariadenia, ale perspektívami. V skutočnosti s pomocou jednoduchej zošívačky nábytku a novej látky na čalúnenie bude kupujúci môcť dať svojmu milovanému gauču druhý život, obnoviť staré kreslo a vo všeobecnosti radikálne zmeniť interiér miestnosti, inými slovami, realizovať najodvážnejšie fantázie dizajnu. A potom (ak je to potrebné) nám povedzte o funkčných vlastnostiach tohto zariadenia.

ponúknuť alebo ponúknuť správnu cestu

Odporúčaná