Obchodná komunikácia a etika

Ako predstaviť spoločnosť

Ako predstaviť spoločnosť

Video: Mohli by ste nám predstaviť spoločnosť Asbis? 2024, Júl

Video: Mohli by ste nám predstaviť spoločnosť Asbis? 2024, Júl
Anonim

Keď vzbudíte záujem potenciálnych investorov, budete mať približne 25 minút alebo menej na vysvetlenie svojho obchodného plánu a predstavenie svojej spoločnosti. Každú minútu je veľmi dôležité, berte prezentáciu veľmi vážne.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - počítač;

  • - hotová prezentácia.

Návod na použitie

1

Analyzujte svoje zamýšľané publikum. Zistite, kto sa zúčastní prezentácie. Pokúste sa urobiť prezentáciu zaujímavou pre každého investora. Zistite, o aký iný druh podnikania majú záujem, a pripravte sa na to, čo im môže zasiahnuť.

2

Pripravte sa na prezentáciu v poriadku. Vytvorte si plán okamihov, ktorý bude kľúčom k vášmu príbehu. Usporiadajte predloženie materiálu v rovnakom poradí ako váš podnikateľský plán, opravte prípadné medzery a nezrovnalosti vo vašom systéme.

3

Pripravte reč na reč. Vytlačte ho na kvalitný papier veľkým ľahko čitateľným písmom. Ak si neprajete napísať celý text reči, stručne označte hlavné body zoznamom s odrážkami. Pomocou aplikácie PowerPoint môžete pripraviť počítačovú prezentáciu. Môžete tiež predviesť firemné video, nemalo by to však trvať dlhšie ako 5 minút.

4

Skontrolujte svoju prezentáciu. Vystrihnite dlhé a zbytočné vety a frázy. Skontrolujte, či je každá položka na svojom mieste. Precvičujte si nahlas text pred zrkadlom. Potom vykonajte testovací chod, v ktorom celú svoju prezentáciu zobrazíte skupine známych. Požiadajte ich, aby ohodnotili vašu prácu. Zopakujte audiovizuálnu časť predstavenia.

5

Cvičte hovorením o spoločnosti rovnomerne počas celej vašej reči. Najprv musíte poskytnúť stručný prehľad o podnikaní a potom sa vrátiť k špecifikám podnikateľského plánu.

6

Počas príbehu používajte vizuálne pomôcky. Najefektívnejšie prezentácie sú sprevádzané 10 až 15 snímkami a vaše komentáre by mali byť sprevádzané letákmi, ktoré jasne preukazujú hlavné výhody spoločnosti.

Ako urobiť prezentáciu

Odporúčaná