obchodné

Ako pozastaviť činnosti IP

Ako pozastaviť činnosti IP

Video: What is a Proxy Server? 2024, Júl

Video: What is a Proxy Server? 2024, Júl
Anonim

Ak jednotlivec osobitne pozastaví svoju činnosť, ale nezastaví ju, nie sú na to potrebné žiadne formality. Postačuje iba v pravý čas na predloženie nulového hlásenia daňovému úradu. Osobitným prípadom sú povinné odpočty do mimorozpočtových fondov. Budú sa musieť robiť bez ohľadu na to, či sa obchoduje alebo nie.

Image

Budete potrebovať

  • - informácie o priemernom počte zamestnancov rovnajúcom sa nule;

  • - nulové daňové priznanie;

  • - nulová kniha príjmov a výdavkov;

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - účet v službe "Elektronický účtovník" Elba "(je možné demo).

Návod na použitie

1

Prvý dokument podľa termínu je informácia o priemernom počte zamestnancov. Musia ich predkladať všetci podnikatelia vrátane tých, ktorí nevykonávajú činnosti, a tých, ktorí ich vykonávajú, ale ktorí nemajú pracovníkov. Termín na predloženie daňových informácií za posledný rok je 20. január.

Informačný formulár si môžete stiahnuť na internete alebo ho získať na daňovom úrade. V požadovanom stĺpci uvádza podnikateľ, ktorý nemá pracovníkov, nulu.

Služba generovania dokumentu a jeho odovzdania na inšpekciu prostredníctvom telekomunikačných kanálov je bezplatne k dispozícii v službe „Elektronický účtovník Elba“, pričom v zozname aktuálnych úloh na karte „Hlásenie“ vyberte predloženie informácií o priemernom počte zamestnancov.

2

Ďalším požadovaným dokumentom je daňové priznanie. Musí sa podrobiť inšpekcii najneskôr do 30. apríla alebo prvého pracovného dňa v máji, ak tento deň pripadne na deň voľna.

Najjednoduchší spôsob je vytvoriť ho pomocou služby online „Elektronický účtovník“ Elba. Algoritmus akcií je rovnaký ako v predchádzajúcom kroku. Na karte „Hlásenie“ vyberte predloženie vyhlásenia v zozname naliehavých úloh a uložte dokument vygenerovaný systémom do počítača, aby potom vytlačiť, podpísať a zaplatiť daň osobne alebo poslať poštou alebo previesť prostredníctvom služby prostredníctvom internetu, obe služby sú bezplatné.

Keďže ste nevyplnili časť o príjmoch a výdavkoch, systém automaticky vytvorí nulový dokument.

3

Posledným účtovným dokladom dane je kniha príjmov a výdavkov, ktorá musí byť pri kontrole potvrdená.

Najlepšou možnosťou je opätovné použitie Elby, pretože táto služba je bezplatná a dostupná majiteľom demo účtu.

Ak chcete vygenerovať nulovú knihu príjmov a výdavkov, musíte prejsť na kartu „Príjmy a výdavky“ a bez jej vyplnenia kliknite na príslušný odkaz. Výsledný dokument sa musí uložiť do počítača, vytlačiť a preniesť na daňový úrad a potom vyzdvihnúť po desiatich dňoch.

Užitočné rady

Ak plánujete pozastaviť podnikanie na dlhú dobu, bude lacnejšie podať daňovú žiadosť o ukončenie podnikania a potom sa v prípade potreby znovu zaregistrovať v tomto stave. Poistné do mimorozpočtových fondov výrazne prevyšuje náklady na platenie štátnych poplatkov a notárskych služieb.

zavesenie ip

Odporúčaná