ostatné

Ako pozastaviť činnosti

Ako pozastaviť činnosti

Video: SPR-RSČ a Slušným lidem hrozí pozastavení činnosti 2024, Júl

Video: SPR-RSČ a Slušným lidem hrozí pozastavení činnosti 2024, Júl
Anonim

V závislosti od toho, či máte v úmysle pozastaviť LLC alebo IP, budete musieť vykonať určitý počet potrebných opatrení spojených s týmto postupom, aby ste v budúcnosti nemali problémy s daňovým úradom.

Image

Návod na použitie

1

K pozastaveniu činnosti LLC môže dôjsť na podnet zakladateľov aj zvonka. Tento postup vykonávaný zvonka však môže byť plný záujmov rôznych oddelení, takže v každom prípade budete musieť vykonať úkony, ktoré sú vám predpísané. Inými slovami, v tomto prípade na vás nič nebude závisieť.

2

Ak chcete pozastaviť svoju spoločnosť z vlastnej iniciatívy, vydajte objednávku. Objednávka by mala obsahovať komplexné znenie o pozastavení činnosti organizácie. Príkaz podpisuje generálny riaditeľ alebo osoba dočasne vykonávajúca svoje povinnosti.

3

Oboznámte sa s objednávkou všetkých zamestnancov vašej spoločnosti LLC. Požiadajte ich, aby vám poskytli vlastnú rezignáciu. V prípade konfliktu môžete zamestnancov poslať na dovolenku, ale bez uloženia obsahu. Môžete tiež ísť na neplatenú dovolenku. Poznámka: v tejto situácii nemusíte informovať inšpektorát práce o tejto skutočnosti.

4

Aby sa udržal štatút prevádzkovej spoločnosti, pravidelne predkladajte daňové správy správy s nulovým obratom, príjmami a nákladmi. Ak v priebehu prvých 12 mesiacov odo dňa pozastavenia činnosti LLC nebudú daňové správy doručené, vaša organizácia bude násilne zatvorená.

5

Ak opúšťate región, v ktorom bola vaša spoločnosť zaregistrovaná, predložte daňovému úradu overenú kópiu príkazu na pozastavenie organizácie. Vystavte splnomocnenie úradníkovi, aby vo vašom mene predložil správy s nulovým zostatkom. Upozorniť daňového inšpektora zodpovedného za vydanie takejto plnej moci.

6

Nezatvárajte svoje bankové účty. Inak bude pozastavenie organizácie považované za fiktívne.

7

Ak ste jednotlivec, potom bude stačiť, aby ste sa po celé obdobie pozastavenia hlásenia nulovej aktivity postarali sami o sebe daňovým úradom alebo prostredníctvom splnomocnenca.

Odporúčaná