obchodné

Ako prilákať zákazníkov do firmy

Ako prilákať zákazníkov do firmy

Video: Prognessa Academy - Ako získať nových zákazníkov pomocou online marketingu 2024, Júl

Video: Prognessa Academy - Ako získať nových zákazníkov pomocou online marketingu 2024, Júl
Anonim

Bez dobrej zákazníckej základne je akékoľvek podnikanie odsúdené na zánik. Existuje mnoho spôsobov, ako prilákať nových zákazníkov do firmy. Nezabudnite však na tie staré, ktorým nový postup spolupráce s vašou organizáciou nemusí vyhovovať.

Image

Návod na použitie

1

Skôr ako začnete priťahovať nových zákazníkov do svojho podnikania, zoznámte sa so skúsenosťami konkurentov, vezmite do úvahy všetky ich výhody a nevýhody a nezabudnite zasielať upozornenia starým zákazníkom, že začínate implementovať novú stratégiu.

2

Analyzujte svoje predchádzajúce skúsenosti so získavaním zákazníkov. Vyberte metódy, ktoré boli podľa vášho názoru najúčinnejšie. Ak má vaša spoločnosť dostatok finančných prostriedkov, pozvite obchodného trénera, aby mohol svojich zamestnancov naučiť netradičným metódam vytvárania klientskej základne.

3

Zamyslite sa nad tradičnými spôsobmi, ako prilákať zákazníkov („chladné hovory“ a masívna reklama). Ak ste ešte nevytvorili svoje webové stránky alebo sa nachádzajú v stave inaktivácie, požiadajte skúseného webmastera, aby vám pomohol propagovať vaše produkty alebo sluhov na internete.

4

Vytvorte dispečerskú službu, ktorá bude pracovať s klientmi („8-800“). Táto metóda je obzvlášť účinná, ak sa zaoberáte poskytovaním služieb alebo spotrebného tovaru. Okrem toho, v priebehu niekoľkých sekúnd, keď potenciálny klient čaká na spojenie s operátorom, môžete svoju spoločnosť znova inzerovať.

5

Pozvite skúsených copywriterov, aby vypracovali novú obchodnú ponuku od vašej spoločnosti. Môžete ho distribuovať spolu s distribúciou vzoriek produktov na adresy potenciálnych zákazníkov alebo prostredníctvom stránok.

6

Plne vybavte sídlo svojej spoločnosti. Ak je to možné, objednajte si sady pracovných odevov pre svojich zamestnancov, aby zákazníci videli, že spoločnosť je skutočne spoľahlivá a stojí za spoluprácu s ňou. Ak je to potrebné, môžete dokonca upraviť úradné hodiny presunutím začiatku a konca pracovného dňa o jednu alebo dve hodiny.

7

Objednajte si v reklamnej agentúre novú dávku brožúr, letákov a vizitiek pre svoju spoločnosť. Zistite, kde a kedy sa bude ďalšia výstava tovaru a služieb konať v oblasti, na ktorú sa špecializujete, a riadne sa na ňu pripravte, pretože práve na takých podujatiach nájdete najziskovejších zákazníkov.

Odporúčaná