Obchodné riadenie

Ako upútať pozornosť v reklame

Ako upútať pozornosť v reklame

Video: Začíname so službou Google AdWords: Čo sú to reklamy vo vyhľadávaní? 2024, Júl

Video: Začíname so službou Google AdWords: Čo sú to reklamy vo vyhľadávaní? 2024, Júl
Anonim

Úspešný predaj tovaru a služieb je nemožný bez kompetentnej marketingovej politiky predávajúcej spoločnosti. Najdôležitejšou súčasťou marketingového mixu je podpora predaja, reklama. Dobrý reklamný odkaz, ktorý už pri prvom kontakte priťahuje pozornosť spotrebiteľov a spôsobuje silný záujem o produkt alebo službu, môže významne ovplyvniť rast predaja.

Image

Návod na použitie

1

Pred vypracovaním príjemného a efektívneho reklamného a textového plánu si psychicky nakreslite sociálno-demografický portrét spotrebiteľa.

2

Po určení adresáta analyzujte, čo môže ovplyvniť kladné rozhodnutie o kúpe. Mali by ste dostať odpoveď na hlavnú otázku: aké argumenty v prospech produktu budú najvhodnejšie pre spotrebiteľské motívy predstaviteľov cieľovej skupiny.

3

Dostaňte sa do pozície čitateľa reklamnej správy. Ako to bude vnímať? Existuje všeobecný psychologický model vnímania reklamy - AIDMA. Zahŕňa nasledujúcu postupnosť: priťahovanie pozornosti - stimulácia záujmu - stimulácia túžby - ovplyvňovanie motivácie - výzva na konanie.

4

Reklama môže upútať pozornosť zaujímavým nadpisom, neobyčajným umeleckým zariadením, hrou farieb atď. Záujem sa vzbudzuje u niektorých na intelektuálnej úrovni, u iných na emocionálnej úrovni. Reklama môže tiež potešiť a prekvapiť, povzbudiť a inšpirovať. Dobrá reklama nielen informuje spotrebiteľa o produkte, vytvorí jeho reklamný imidž, ale tiež spôsobí túžbu uskutočniť nákup.

5

Argumenty v prospech produktu alebo služby sú jadrom účinnej reklamnej správy. Argumenty môžu byť objektívne, v podstate výhody produktu, a subjektívne, ktoré spôsobujú určité pozitívne asociácie. Musia byť také silné a atraktívne, aby potenciálny kupujúci vedome dospel k záveru, že inzerovaný produkt je presne to, čo hľadá na vyriešenie problémov.

6

Ak je reklama tlačená, zvážte dva dôležité body:

- text by mal byť čitateľný, zreteľne vytlačený a správne ilustrovaný;

- Informácie by mali byť jasné bez ďalších pripomienok.

7

Aby reklama pritiahla pozornosť a vzbudila záujem o čítanie, nezneužívajte objem textu. Uprednostňuje sa krátka správa, s výnimkou reklamy na komplexný technický produkt.

8

Konštanty značky, ktoré „fungujú“ ako prvky identifikácie priťahujú pozornosť reklamy. Môžu to byť grafické, farebné, jazykové atď. Ochranná známka, logo, systém rozloženia, špeciálne písmo, slogan - to všetko pomôže zapamätať si inzerát.

Venujte pozornosť

Neklaďte reklamu na produkt, ktorý má úmyselne aspoň nejakú chybu. Zákon o reklame: pomáha pri predaji vysokokvalitných výrobkov a urýchľuje zlyhanie nízkej kvality.

Užitočné rady

Pri zostavovaní reklamnej správy majte na pamäti, že konkurenti robia to isté. Preskúmajte svojich súperov s reklamami, poznamenajte si ich výhody a nevýhody. Keď nájdete duplikáty, vylúčte ich z reklám.

Zásady a postupy podnikového marketingu

Odporúčaná