Obchodné riadenie

Ako predať to, čo vyrábate

Ako predať to, čo vyrábate

Video: Prečo sa neoplatí predávať handmade výrobky na Ebay 2024, Júl

Video: Prečo sa neoplatí predávať handmade výrobky na Ebay 2024, Júl
Anonim

Každá výrobná spoločnosť si musí zabezpečiť predajný trh. Čím viac kupujúcich jej produktov, veľkoobchodných aj maloobchodných, tým väčší je obrat, ktorý si môžu dovoliť, a väčší zisk. Kľúčovým bodom je cielené vyhľadávanie zákazníkov v tých sektoroch trhu, ktoré sú spojené s výrobkom, ktorý vyrábate.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr sa rozhodnite pre druh a množstvo tovaru, ktorý vyrábate. Výber vašej cieľovej skupiny závisí od toho, ako ju umiestnite a ktoré prepojenie chcete v reťazci od produktu k spotrebiteľovi zaujať.

2

Definujte svoju cieľovú skupinu. Vaša cieľová skupina sú spoločnosti, ktoré predávajú tovar rovnakého typu, aký vyrábate, alebo podobný, alebo výrobky súvisiace s údržbou a servisom. Vykonajte stručnú analýzu trhu, počínajúc od vášho regiónu, vytvorte zoznam týchto spoločností.

3

Začať vytáčanie. Vašou úlohou je dohodnúť si stretnutie buď na vašom území, alebo na území potenciálneho klienta. Výhodne sú prví, ale nie všetci zákazníci, ochotní na to stráviť čas. Vypracujte mechanizmus prezentácie výhod produktu oproti jeho analógom, ktoré sú už v predaji. Pamätajte, že čím lepšie presvedčíte zákazníkov o výhodách tohto produktu, tým ochotnejší ho predajú.

4

Ponúknite svojim zákazníkom bonusové programy pre predajcov za úspešný predaj tovaru. Pokúste sa ich motivovať, aby presne predávali váš produkt - čím lepšie sa bude predávať, tým viac si ho objednáte.

Užitočné rady

Aktívne propagujte produkt: čím slávnejší je, tým je ochotnejší ho vziať.

Chcete niečo predať? Urobte to sami - Sapiens Consulting

Odporúčaná