Obchodné riadenie

Ako predať nehnuteľnosť LLC

Ako predať nehnuteľnosť LLC

Video: Ako rýchlo predať nehnuteľnosť? 2024, Júl

Video: Ako rýchlo predať nehnuteľnosť? 2024, Júl
Anonim

Podnikanie si niekedy vyžaduje viac úsilia od majiteľa, ako si môže dovoliť. Čo robiť, ak spoločnosť s ručením obmedzeným (LLC) bola zaregistrovaná už dlhú dobu, funguje to, ale naozaj chcem ukončiť obchodnú činnosť a dokonca vyzdvihnúť nadobudnutý majetok?

Image

Návod na použitie

1

Ideálnym spôsobom v tejto situácii je predaj majetku spoločnosti LLC. Je samozrejmé, že spočiatku potrebujete kupujúceho, od ktorého bude táto nehnuteľnosť žiadať. Takmer všetko je možné prostredníctvom predaja podielu na základnom imaní spoločnosti kupujúcemu. V rámci budúceho predaja kupujúci prevedie právo vlastniť požadovaný nehnuteľný majetok a bude s ním môcť nakladať podľa vlastného uváženia.

2

Na vykonanie postupu predaja podielu na základnom imaní sa odporúča, aby ste požiadali o pomoc kvalifikovaného notára, ak sú právne veci cudzie. Jeho pomoc bude jednoducho potrebná, pretože vyhotoví notárske osvedčenie o transakcii.

3

Na základe skutočnosti, že došlo k registrácii a zberu dokumentov, došlo k notárskemu overeniu transakcie. Notár do troch dní poskytne vyhlásenie o zmenách a doplneniach Jednotného štátneho registra právnych subjektov v registračnej komore. Okrem vyhlásenia sa vyžaduje aj prítomnosť zmluvy. Kópia tých istých dokumentov sa účastníkom LLC poskytne rovnako ako potvrdenie transakcie.

4

Na základe tohto postupu kupujúci vstupuje do práv vlastníka podielu na základnom imaní LLC, a teda aj vlastníka nehnuteľnosti, od dátumu notifikácie predaja.

Odporúčaná