Obchodné riadenie

Ako predávať novinové reklamy

Ako predávať novinové reklamy
Anonim

Reklama na moderné médiá je prakticky hlavným spôsobom, ako zarobiť peniaze a prežiť. Predaj reklamného priestoru je veľmi zodpovedným zamestnaním, finančný úspech novín závisí od toho, koľko reklamy sa bude predávať.

Image

Návod na použitie

1

Reklama by mala byť predaná manažérom. Najlepšie je, ak ide o osobu so špeciálnym vzdelaním a pracovnou praxou. Ak chcete začať predávať reklamu, musíte najskôr kontaktovať stálych zákazníkov, ktorí boli opakovane uvedení vo vašej publikácii.

2

Nezabudnite na hľadanie nových inzerentov. Zvážte formát novín, ich tému a cieľové publikum. Reklamné články a rozloženia by mali byť v súlade s celkovým obsahom publikácie. Prezrite si noviny svojich konkurentov a venujte pozornosť tomu, čo sú spoločnosti inzerované na svojich stránkach. Pokúste sa kontaktovať rovnaké organizácie, možno budú radi, ak budú spolupracovať s inými tlačovými médiami.

3

Pri komunikácii s inzerentom by ste nemali byť príliš kategorickí. Ak je to potrebné, môžete znížiť cenu reklamy alebo povoliť platiť za službu prostredníctvom splátok. Výmenný spôsob platby za reklamu je veľmi populárny. Do svojich novín vložíte článok, vizitku alebo rozloženie a na oplátku dostávate bezplatný tovar a služby od spoločnosti. Ak zákazník pochopí, že ste pripravení ísť k nemu a nájsť kompromisné riešenia, bude s vami pokračovať v spolupráci.

4

Väčšinu času bude musieť stráviť volaním potenciálnych zákazníkov. Ak sa spoločnosť zaujíma o vašu ponuku, je najlepšie naplánovať si osobné stretnutie. Pri živej konverzácii je ľahšie nadviazať priateľský kontakt a postaviť osobu k vám. Vezmite si na stretnutie niekoľko predchádzajúcich čísel vašich novín. Ukážte ich klientovi, vysvetlite mu, ako bude vyzerať reklama jeho spoločnosti vo vašich novinách, kde bude umiestnená. Nie je zbytočné pochváliť vašu publikáciu, povedať, že noví zákazníci začínajú volať všetkým vašim inzerentom potom, čo boli uverejnení vo vašich novinách. Len nejdú príliš ďaleko! Mnoho vodcov spoločnosti komunikuje medzi sebou, bude to veľmi nepríjemné a hlúpe, ak vás chytia chváli a klamú.

5

Mnoho spoločností chce inzerovať svoje služby, ale netuší, ako by ich reklamy mali vyzerať. Takíto klienti potrebujú pomoc. V takom prípade sa reklamné oddelenie a dizajnéri musia navzájom poradiť, prísť s nejakým nápadom. Klient bude veľmi vďačný za vytvorenie pôvodného rozloženia.

Užitočné rady

Vždy zvážte názor zákazníka. Aj keď to odporuje vašej predstave o tom, ako by mala vyzerať reklama. Ak ste práve otvorili noviny, žiadny klient pre vás nebude v poriadku, skúste ho potešiť!

reklama v novinách

Odporúčaná