Obchodné riadenie

Ako predávať vodu

Ako predávať vodu

Video: Ako ušetríme? Je potrebné ukončiť protiprávny stav a pôsobenie lumpov na radniciach 2024, Júl

Video: Ako ušetríme? Je potrebné ukončiť protiprávny stav a pôsobenie lumpov na radniciach 2024, Júl
Anonim

Štandardné metódy predaja sú známe všetkým. Trh je čoraz viac preplnený. Ako zaujať miesto? Existuje postup na nájdenie nových zákazníkov, neznámy pre ostatných účastníkov trhu? V MBA za 10 dní, Stephen Silbiger hovorí Arm & Hammer, že existujú stovky použití pre pravidelné jedlá sóda. To umožnilo nájsť nové trhy a prinieslo ďalšie zisky. Pozrime sa na situáciu s vodou z rôznych uhlov pohľadu.

Image

Návod na použitie

1

Urobte si zoznam miest, kde sa spontánne objavujú smädní ľudia. Spontánne túžby vedú k spontánnym nákupom. Niekedy sa môžu pravidelne konať športy alebo sa objaví smädný dav hneď ako sa zahrieva slnko, alebo kvôli opravám je v niektorých oblastiach naplánované vypnutie vody. Existuje veľa predvídateľných situácií, keď dopyt po vode dramaticky stúpa.

2

Urobte si zoznam ľudí, ktorí sa rozhodnú kúpiť vodu. Aké časopisy čítajú? Aké predstavenia sledujete? Aké udalosti sú prítomné? Aký drahý denný vstup do kancelárie? Títo ľudia už nakupujú vodu a vo veľkom množstve. Sú to veľkoobchodníci alebo zodpovedné osoby organizácií. Ich návyky naznačujú, kde vaše marketingové správy pravdepodobne zasiahnu oči, uši a srdce.

3

Urobte si zoznam dôvodov, prečo ľudia chcú vodu na rýchle dodanie. Kde a kedy sa tieto príčiny objavia? Aký druh ľudí je im vystavený? Aká je ich spokojnosť uspokojená?

4

Urobte si zoznam ľudí, ktorí tvoria názor jednotlivých skupín komunity na vodu. Kde a akú vodu kupujú? Prečo? Vo všetkých odvetviach existujú úzko zamerané skupiny stálych zákazníkov. Majú silné presvedčenie iné ako masový dopyt. Ak sa dostanete k vodcom, môžete predať vodu celej skupine. Môžu to byť ľudia, ktorí sa obzvlášť zaujímajú o zdravie, atléti, vlastenci, rodiny s malými deťmi atď.

5

Vytvorte zoznam položiek, pri výrobe / predaji ktorých voda bola alebo mohla byť použitá.

6

Prejdite si každý zoznam, aby ste zistili možné kontakty a opomenutia od konkurentov. Čo je možné zlepšiť vo vašej ponuke a metódach predaja? Odpovede na otázky otvoria nové možnosti.

Venujte pozornosť

Kde získať čas a peniaze na takúto analýzu? Oplatia sa investície do výskumu? Stojí to za riziko? - Inovátori v akejkoľvek firme nepoznajú odpovede. Tam, kde sú známe odpovede, je malý zisk.

Užitočné rady

Takáto analýza sa môže zdať komplikovaná. Pravdepodobne nebolo také ťažké vytvoriť zoznam stoviek možností pre sódu. Môžete uhádnuť, aké zisky dostali autori zoznamu. Je zrejmé, že neľutovali vykonanú prácu.

Gruzínska minerálna voda sa bude predávať v Rusku

Odporúčaná